VIN PLOILE SI NINSORILE! ANM a emis COD GALBEN! UITE ZONELE AFECTATE

Vin ploile si ninsorile! ANM a emis doua atentionari cod galben de ploi, ninsori si intensificari ale vantului, valabile de miercuri de la ora 18.00 pana vineri la ora 12.00. Va ploua, in unele zone vor fi lapovita si ninsoare, iar vantul va atinge la rafala viteze de peste 55 de kilometri pe ora.

ninsori

De miercuri de la ora 18.00 pana joi la ora 06.00 va ploua in jumătatea de est a tarii, iar in Dobrogea, Baragan si in estul si sudul Moldovei cantitatile de apa  vor depasi local 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

In a doua parte a noptii, in grupele nordice ale Carpatilor Orientali si zonele deluroase aferente precipitatiile vor fi predominant sub forma de lapovita si ninsoare.

harta anm 1

Incepand de joi de la ora 06.00 pana vineri la ora 12.00 in Carpatii Orientali si Meridionali si in zonele deluroase aferente  vor  predomina ninsorile si local se va depune strat de zapada.

In Moldova va ploua abundent in cursul zilei de joi, 20 noiembrie cand local se vor cumula peste 25 l/mp si izolat  40…50 l/mp, apoi precipitatiile vor deveni mixte si vor slabi in intensitate.

Vantul va prezenta intensificari temporare in cea mai mare parte a tarii, dar cu viteze mai mari in regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

harta anm 2

Sursa: Mediafax