Acasă Auto Volkswagen recheama de urgenta in service-uri SUTE DE MII de masini! Si-au...

Volkswagen recheama de urgenta in service-uri SUTE DE MII de masini! Si-au mintit clientii in fata!

Unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria Volkswagen este in desfasurare in Statele Unite ale Americii, acolo unde oficialii guvernului american au obligat marca sa recheme in service aproape 500.000 de modele Volkswagen si Audi vandute incepand cu 2008.

Toate masinile trebuie modificate astfel incat sa fie conforme cu normele de poluare americane, pe cheltuiala companiei. In plus, Volkswagen ar putea fi penalizata cu pana la 37.500 de dolari americani per masina din cauza violarii acestor norme, scrie promotor.ro.

Oficialii agentiei EPA (Agentia de Protectie a Mediului) au spus ca problema a fost detectata pentru prima data in 2014, de catre un grup de cercetatori de la Universitatea West Virginia. Acestia au observat ca emisiile de noxe ale motorului diesel de 2 litri de la Volkswagen erau mai mari decat normele americane atunci cand era utilizat in conditii reale de drum, fata de cele aratate atunci cand masina era conectata la aparatele de testare a emisiilor, precum cele regasite in atelierele ITP.

Autoritatile au preluat investigatia si au descoperit ca vinovat de aceste variatii imense se face un software care detecteaza conectarea masinii la aceste aparate si activeaza temporar sistemele de control al particulelor poluante, in special al noxelor, dupa care le dezactiveaza imediat ce masina este deconectata de la aparate, astfel incat, in utilizarea zilnica, masina nu corespunde celor pretinse atat in comunicatele Volkswagen, cat si normelor americane – emisiile reale NOx, care se fac vinovate de afectiunile pulmonare a milioane de oameni, sunt de 40 de ori mai mari decat cele impuse de lege in SUA!


Citeste si:

VIDEO – Super truc! Cum sa scoti cu usurinta masina impotmolita in noroi sau zapada!

Daca ai masina mai scumpa de 25.000 de euro pregateste-te sa deschizi usa inspectorilor ANAF!


Anchetatorii au regasit acest software in mai multe versiuni ale motorizarilor diesel de pe modelele VW Golf, Jetta si Beetle, pe modelele Audi A3 produse din 2009 incoace, precum si pe modelele VW Passat produse din 2014 incoace.

Cynthia Giles, din partea EPA, a afirmat ca “Volkswagen a ascuns acest fapt de EPA, de autoritatile statului California si de consumatori. Nu ne asteptam la asa ceva din partea VW. Folosirea unui dispozitiv special gandit pentru a incalca normele de puritate a aerului este ilegala si o amenintare la adresa sanatatii publice.”

Autoritatile au anuntat deja ca Volkswagen va fi obligat sa recheme in service cele cinci modele cu probleme si sa remedieze problema fara a taxa in vreun fel consumatorii. Compania va plati cu siguranta si despagubiri care vor fi de ordinul miliardelor de dolari. Asteptam sa vedem daca acelasi software a fost folosit si in Europa, caz in care consecintele de imagine asupra marcii Volkswagen, lider mondial al vanzarilor de automobile, vor fi extrem de mari, chiar in contextul in care compania pune accentul in comunicatele sale pe emisiile tot mai mici ale masinilor sale.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCRIZA REFUGIATILOR: Romania amplaseaza mari efective de personal, politisti si militari, la granita cu Serbia!
Articolul următorUn scafandru a reusit sa scoata fotografiile dintr-un aparat foto ruginit, gasit pe fundul apei! Acum imaginile fac inconjorul lumii!