15.6 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalVrei clipuri de pe YouTube atunci va trebui sa platesti! Vezi de...

Vrei clipuri de pe YouTube atunci va trebui sa platesti! Vezi de cand!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Utilizatorii site-ului YouTube vor fi nevoiti sa plateasca videoclipurile si melodiile de anul viitor. Potrivit AFP fisierele vor putea fi accesate in baza unui abonament. Utilizatorii YouTube vor putea sa acceseze in continuare gratuit vastul catalog de piese muzicale si videoclipuri de pe acest site, insa ei vor avea si optiunea sa plateasca pentru acest nou serviciu „premium”.

Acest nou serviciu de muzica nu va difuza publicitate si le va oferi utilizatorilor posibilitatea sa stocheze melodiile, pe care sa le poata asculta chiar si atunci cand nu sunt conectati la internet.

Potrivit publicatiilor The New York Times si Billboard, abonamentul lunar pentru accesarea noului serviciu muzical al YouTube ar urma sa fie de 10 dolari. Totodata, acest nou serviciu de muzica va fi special conceput pentru a fi accesat de pe telefoanele mobile inteligente si de pe tablete.

Crearea unui serviciu muzical cu plata va permite totodata YouTube sa limiteze situatiile de incalcare a drepturilor de autor, generate de incarcarea de videoclipuri muzicale in mod liber pe acest site. In prezent, YouTube le permite detinatorilor de drepturi de autor sa blocheze continutul postat ilegal sau sa plaseze publicitate pentru a genera venituri.

Lansarea acestui serviciu muzical cu plata se inscrie in strategia companiei YouTube de crestere a veniturilor atrase de site-ul de partajare de fisiere video YouTube, pe care l-a cumparat in anul 2006 pentru o suma de 1,65 miliarde de dolari.

O data cu lansarea noului serviciu, YouTube va concura cu nume consacrate precum Spotify, Deezer, Pandora si Rhapsody.

Contactati de AFP, reprezentantii YouTube nu au dorit sa comenteze.

 

Ultimele stiri