Acasă Retail Vrei sa cumperi cadouri online pentru Valentine’s Day? Vezi cum poti evita...

Vrei sa cumperi cadouri online pentru Valentine’s Day? Vezi cum poti evita fraudele

23

onlineBarbatii vor cheltui cu 75% mai multi bani decat femeile pentru Valentine’s Day din acest an, pe acest fond fiind in crestere si numarul fraudelor online la nivel mondial, potrivit unui sondaj realizat de CreditDonkey.com si citat de Bitdefender, unul dintre cei mai importanti producatori de programe antivirus din lume.

Specialistii companiei emit, astfel, o recomandare de Valentine’s Day celor care sunt tentati sa cumpere cadouri online. Acestia sunt sfatuiti sa se fereasca de premii extraordinare sau de sfatul “expertilor” care pretind ca pot pune pe roate relatiile aflate in dificultate. Practic, acest tip de escrocherii este distribuit prin emailurile de tip spam si directioneaza utilizatorii catre site-uri de phishing, frauda sau catre pagini cu virusi.

Conform unui studiu intocmit de portalul CreditDonkey.com, barbatii sunt hotarati sa cheltuiasca in acest an cu 75% mai multi bani decat femeile de Valentine’s Day, ocazie perfecta pentru infractorii cibernetici de a-i atrage pe acestia cu idei de cadouri. “Ofertele” includ: ciocolata, inele cu diamant, parfumuri, daruri personalizate, bijuterii in forma de inima sau ceasuri.

Datele oficiale arata ca, la nivel mondial, spamul de Valentine’s Day reprezinta aproape 7% din intregul volum de virusi. Una dintre escrocheriile care se raspandesc cu repeziciune atrage utilizatorii cu wallpaperuri de Valentine’s Day si ii redirectioneaza catre site-uri frauduloase prin care li se promit premii constand in telefoane iPhone 5.

Topul primelor zece escrocherii de Ziua Indragostitilor in 2013, intocmit de Bitdefender, este condus de felicitarile online periculoase, urmate de cadourile pentru indragostiti pe retelele sociale si de ofertele false cu limuzine. Ierarhia este completata de: propuneri pentru intalniri amoroase, profiluri false pe retele sociale, site-uri de intalniri online, oferte frauduloase de flori, wallpaper de Valentine’s Day, aplicatii de Android periculoase si, nu in ultimul rand, de falsi experti in dragoste.

Bitdefender este producatorul uneia dintre cele mai performante si eficiente game de solutii de securitate informatica atestate pe plan international. Zilnic, tehnologia Bitdefender protejeaza datele digitale ale aproximativ 400 milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos