Acasă Retail Zumzi.ro si-a dublat vanzarile in 2012. Numarul cumparatorilor a crescut cu 33%

Zumzi.ro si-a dublat vanzarile in 2012. Numarul cumparatorilor a crescut cu 33%

31

foto zumziZumzi.ro si-a dublat vanzarile in 2012, apetitul romanilor pentru cumparaturile online reflectandu-se foarte bine in evolutia site-urilor de profil.

La aproape trei ani de la lansarea pe piata, zumzi.ro continua sa creasca puternic si sa isi consolideze pozitia de lider national. Astfel, in 2012 numarul ofertelor vandute a crescut cu 102% fata de 2011, la aproape 280.000 de servicii si experiente de neuitat, in timp ce numarul tranzactiilor platite a urcat cu 33%.Comertul online a luat avant in 2012, in contextul in care utilizatorii au prins din ce in mai multa incredere in astfel de platforme ce au adus produsele si serviciile dorite la doar un click distanta. Cea mai puternica crestere a fost inregistrata de domeniul produselor, in urcare cu 531% in 2012 fata de anul precedent. Pe locul doi in top se afla turismul, unde numarul ofertelor prezente pe Zumzi.ro a crescut cu 437%, in timp ce numarul ofertelor din categoria frumusete a urcat cu 296%.

Totodata, romanii au fost interesati si de ofertele de sanatate si sport, numarul acestora urcand cu 179% in ultimele 12 luni incheiate in decembrie, in timp ce numarul ofertelor restaurantelor si barurilor a crescut cu 109%. Si numarul cumparatorilor a crescut cu o rata anuala de 33%, la aproape 200.000 de tranzactii platite. In acelasi timp, numarul total al utilizatorilor Zumzi.ro a crescut la aproape 2.100.000, in urcare cu 8% fata de datele din 2011.

Si numarul vizitatorilor Zumzi.ro de pe o platforma mobila a crescut in 2012 cu o rata anuala de 1.190%, la aproape doua milioane de vizite, marcand doar inceputul impactului puternic pe care tehnologia mobila o va avea pe viitor asupra cumparaturilor online. Mai mult, durata medie a vizitelor a crescut cu 87%, la 3 minute si jumatate. Cresterea numarului de conexiuni mobile la internet si scaderea pretului dispozitivelor ce permit astfel de conexiuni sunt doi factori ce au atras dupa sine o explozie a numarului vizitatorilor platformelor de comert online si se estimeaza ca in perioada urmatoare, dispozitivele mobile vor juca un rol din ce in ce mai important pe piata de profil.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos