Acasă Social Cumparaturi pe site-urile de reducere. Bucurestenii prefera pizza si shaorma, iar brasovenii...

Cumparaturi pe site-urile de reducere. Bucurestenii prefera pizza si shaorma, iar brasovenii abonamentele la solar

38

Pentru romanii avizi de cumparaturi site-urile de reducere au devenit un instrument destul de utilizat. Statisticile Zumzi.ro arata ca cei mai activi clienti ai acestor portaluri sunt bucurestenii, timisorenii si brasovenii.

Un top al oraselor dupa numarul de utilizatori inregistrati pe Zumzi.ro arata ca in varf se plaseaza Capitala, cu aproape 30.000 de cumparatori, urmata de Timisoara cu 6.500 de cumparatori. Locul trei este ocupat de Brasov, care are la ora actuala 5.300 de cumparatori, iar urmatoarele doua pozitii revin localitatilor Cluj-Napoca si Constanta.

Pentru a cunoaste mai bine profilul utilizatorului de site-uri de reducere este interesant de observat ce achizitii face el de pe aceste portaluri. Astfel, in ultimele 30 de zile, utilizatorii din Bucuresti si Timisoara au cumparat cu precadere oferte ale restaurantelor, acestia optand fie pentru pizza si shaorma, fie pentru meniuri complexe la preturi mici. De exemplu, gurmanzii s-au putut delecta cu un Meniu Vietnamez format din pachetele de primavara cu legume, taietei din orez cu pui sau pui cu bambus si orez alb cu doar 10 lei.

Comparativ, brasovenii au fost mai interesati sa aiba un fizic de invidiat, in contextul in care pachetele de infrumusetare au fost cele mai cumparate oferte in intervalul mentionat anterior. Printre cele care au starnit interesul utilizatorilor din Brasov se numara sedinte de remodelare corporala, salinoterapie sau solar.

In ceea ce ii priveste pe utilizatorii din Cluj-Napoca si Constanta, acestia nu au aratat o inclinatie aparte pentru un tip de oferta, comportamentul lor indicand ca apeleaza la site-ul Zumzi.ro atunci cand trebuie sa isi satisfaca o nevoie imediata. Astfel, printre pachetele cumparate de clujeni se numara abonamente la sali de fitness, meniuri de pranz si oferte pentru spalatorie auto, in timp ce utilizatorii din Constanta au optat pentru pachete de hairstyling si sedinte de masaj.

La nivel national, in ultima luna, cele mai cumparate patru oferte au fost cele compuse din meniuri, fie ca acestea ii invitau pe gurmanzi la platouri mexicane sau produse fast food, in timp ce ultimul loc in top cinci il ocupa un set de lenjerie de pat din bumbac satinat, cu o reducere de 70% fata de pretul initial.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos