19.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăACTUALITATEZi ISTORICA pentru Romania! Putin N-O SA INGHITA niciodata asta!

Zi ISTORICA pentru Romania! Putin N-O SA INGHITA niciodata asta!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Razboiul lui Putin si cu Putin a distrus ”Google-ul rusesc”

Razboiul lui Putin din Ucraina si opiniile neadecvate liniei...

Franta a emis mandat de arestare pentru Bashar al-Assad, protejatul Rusiei

Lucrurile se complica in Orientul Mijlociu dupa ce Franta...

Guvernele american şi român urmează să declare vineri capabilitatea tehnică a facilităţii antirachetă Aegis Ashore (din cadrul bazei militare de la Deveselu, n.r.), care va oferi apărare contra potenţialelor atacuri din partea Iranului, au afirmat joi trei oficiali americani guvernamentali şi din domeniul apărării, citaţi de agenţia de presă Reuters, preluată de Agerpres.

Ambasada SUA la Bucureşti şi Ministerul Afacerilor Externe român vor anunţa că obiectivul, care include un radar puternic, interceptoare de rachete şi echipament de comunicaţii, este ‘capabil din punct de vedere tehnic’, au afirmat sursele citate.

‘Acest lucru înseamnă că toate componentele majore ale sistemului de apărare antirachetă, inclusiv rachete, sunt în teren şi au fost predate comandanţilor militari’, a spus unul dintre oficialii americani citaţi.

Comandanţii militari vor declara facilitatea Aegis Ashore operaţională sau pregătită pentru folosirea iniţială la începutul lui 2016, odată cu integrarea sa în sistemul mai amplu de apărare antirachetă al NATO, a precizat acelaşi oficial.


Citeste si:

Vin dolarii la Deveselu: Firma KBR va construi scutul antiracheta pentru 134 milioane de dolari

Cel mai mare secret militar al Romaniei! Arma de care pana si Putin SE TEME, dezvaluita de un fost sef de stat!


Tim Hawkins, purtător de cuvânt al Forţelor Navale ale SUA, a refuzat să facă vreun comentariu despre anunţul aşteptat pentru vineri, dar a apreciat că obiectivul respectiv este un ‘pas important în eforturile noastre (ale SUA) de protejare faţă de ameninţarea crescândă reprezentată de proliferarea rachetelor balistice cu rază de acţiune, capacitate letală şi complexitate tot mai mari’.

Anunţul care va fi făcut vineri are loc pe fondul discuţiilor la nivelul oficialilor americani despre maniera de răspuns la testele cu rachete efectuate de Iran pe 10 octombrie, care au încălcat rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

 

Ultimele stiri