16.2 C
București
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăStirea zileiO eleva din Craiova a intrat in ELITA Marii Britanii: Mi-as fi...

O eleva din Craiova a intrat in ELITA Marii Britanii: Mi-as fi dorit ca pe diploma sa scrie FROM ROMANIA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O eleva de 14 ani din Cluj s-a inecat cu un jeleu la scoala si a murit

Medicul Tudor Ciuhodaru prezintă o serie de măsuri care...

Putin catre premierul Marii Britanii: „Nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut!”

Fostul premier britanic Boris Johnson povesteşte într-un documentar BBC...

O tara europeana interzice gainilor sa mai iasa din curte. Prin lege!

Au intrat în vigoare măsurile de ținere în interior...

Este din Craiova și până în clasa a XI-a a studiat la Colegiul Național „Carol I“, unde a descoperit și a îndrăgit tainele fizicii. Și-a dorit să-și demonstreze abilitățile în domeniu concurând cu cei mai buni elevi din lume la fazele internaționale ale acestei olimpiade.

A sperat câțiva ani că va ajunge să reprezinte România la faza internațională, dar spune că până la urmă și-a dat seama că nu era posibil decât dacă studia la un anumit liceu din București. Pentru a reuși să demonstreze că poate face performanță, adolescenta Bianca Andrei a lăsat orașul natal în urmă cu doi ani și a plecat să învețe în Marea Britanie. A cunoscut succesul imediat, la Olimpiada internațională de fizică. Anul trecut a obținut medalia de bronz, iar zilele acestea a reușit să se califice din nou în această competiție. Într-un interviu acordat pentru GdS, prin corespondență, Bianca povestește cum a ajuns să studieze în Marea Britanie, dar și care este diferența între cele două sisteme educaționale.
GdS: Bianca, ai fost elevă a Colegiului Național „Carol I“ din Craiova și acum ești elevă la un liceu din Marea Britanie, unde te-ai făcut repede remarcată pe plan intrenațional prin calificările la Olimpiada de fizică. Cum ai ajuns să studiezi în Marea Britanie?
Bianca Andrei: În prezent studiez la Chigwell College, un colegiu din Essex, suburbia Londrei. Părinții mei au fost cei care m-au încurajat la început să plec, încă din clasa a IX-a. Eu m-am bucurat nespus când, în clasa a XI-a, am aflat că am fost acceptată la liceu și că mi-a fost oferită o bursă academică. A aplica nu este foarte greu, există o firmă în București, numită Integral, care m-a ajutat încă de la început, de la găsirea unui liceu care să se potrivească cerințelor mele până la testele academice de intrare și întocmirea dosarului necesar pentru plecare. Ca un sfat pentru cei care se gândesc să plece încă din liceu: trebuie să fiți 100% siguri pe voi și să nu uitați de ce v-ați mutat, pentru că o să fiți independenți.
GdS: Cu ce portofoliu ai plecat de la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova?
B.A.: În decursul gimnaziului și în liceu am participat la nenumărate concursuri și olimpiade, atât județene, cât și naționale. Am încercat diverse materii precum germana, engleza, matematica, fizica și economia. În gimnaziu am reprezentat lotul Doljului la matematică, în clasele a VII-a și a VIII-a, unde am obținut o medalie de bronz, urmând ca în clasa a IX-a să continui doar cu fizica, deoarece olimpiadele naționale se petreceau în aceeași perioadă. Matematica a fost pentru mine extrem de importantă și încă o învăț cu plăcere, pentru că mă ajută să înțeleg fizica.
La fizică am reprezentat Doljul în fiecare an, încă din clasa a VII-a, obținând trei medalii de aur și două de argint, cel mai bun rezultat fiind locul cinci și calificarea în lotul lărgit al României pentru Olimpiada internațională de fizică, în clasa a XI-a.
GdS: Ce discipline îți plac?
B.A.: Întotdeauna m-au interesat diverse discipline și mereu am dorit să cunosc cât mai mult din diferite domenii. Desigur, fizica și matematica m-au atras încă de la început, dar am studiat cu mare plăcere anatomia umană, engleza și germana, pe care le învăț de la vârsta de zece ani. De asemenea, economia pe care o studiez la liceu în Anglia este, cu siguranță, una dintre materiile mele favorite. La facultate, pe lângă matematică și fizică, mi-am ales și știinţa materialelor și informatică.

Citeste continuarea pe Gds.ro

Ultimele stiri