12.1 C
București
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăStirea zileiRomanul ajuns MANAGER intr-o mare AGENTIE GUVERNAMENTALA din Marea Britanie: Sunt printre...

Romanul ajuns MANAGER intr-o mare AGENTIE GUVERNAMENTALA din Marea Britanie: Sunt printre cei care au plecat intr-o perioada tulbure…

in:

Stiri pe acelasi subiect

Prin muncă și seriozitate un român a reușit să fie avansat într-o poziție de conducere în NARIC UK, agenția națională guvernamentală britanică pentru recunoașterea și echivalarea diplomelor de studii și a certificatelor de calificare profesională.

Nicolae Daniel Popescu este în prezent Information Development Manager la National Academic Recognition Information Centre (UK NARIC). El a obținut această poziție de conducere după ce a lucrat peste opt ani în cadrul instituției. În tot acest timp, tânărul originar din nord-estul României a răspuns solicitărilor a mii de conaționali stabiliți în Regatul Unit care doreau să obțină recunoașterea propriilor acte de studii pe piața muncii britanice și s-a implicat activ în existența comunității românești pe aceste meleaguri.

El a acordat un interciu pentru  diasporaro.com:

Sunt originar din Câmpulung Moldovenesc, un orășel mic și provincial din nordul Moldovei, aproape de unde se agață harta României „în cui”. Am studii superioare în Drept și am continuat cu un program de master în Studii Europene (politică și integrare europeană) la Centrul de Studii Europene din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Lucrez pentru centrul de recunoaștere academică din UK de peste opt ani, perioadă în care am fost implicat în zeci de proiecte, conferințe, seminarii, vizite de studii care au avut ca scop îmbunătățirea procesului de recunoaștere a calificărilor din țările din sud-estul Europei, inclusiv din România.


Citeste si:

Romanul care a INVENTAT DVD-ul a ajuns CEL MAI BOGAT roman din SUA!

Daca l-ai vazut pe romanul din imagine FBI-ul iti da pe loc 1 MILION DE DOLARI!


Chiar din cursul primului an de angajare, am interacționat cu mii de solicitanți din aproape toate colțurile lumii. Fiecare cu problemele, așteptările și speranțele sale. În tot acest timp, m-am specializat pe recunoașterea diplomelor din statele din Europa de Sud-Est și din fostul spațiu sovietic.

Sunt printre românii care au plecat din țară într-o perioadă destul de tulbure pentru România, dar și pentru comunitățile românești de peste hotare. Am stat la rând (înainte de 1 ianuarie 2007 – n.r.), împreună cu foști colegi de studii, începând de la ora 02.00 dimineața, pentru a obține viză de la Ambasada Marii Britanii de la București. Ca multe alte sute de români aflați la aceeași coadă, eram acolo pentru un vis. Odată integrat în Marea Britanie, am găsit – spre surprinderea mea – angajatori, organizații profesionale și instituții care știau foarte puțin despre România. Unii știau doar să întrebe dacă avem sau nu permis de muncă…

O recunoaștere importantă pentru activitățile mele din Marea Britanie a venit la sfârșitul lunii noiembrie, în cadrul celei de-a opta ediții a Conferinței Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor din UK. Cu această ocazie, am avut deosebita onoare și bucurie să primesc din partea Ambasadei României la Londra premiul «Diploma Ambasadorului» la categoria «Comunitate Românească». Distincția mi-a fost acordată pentru rolul pozitiv pe care l-am avut în procesul de integrare academică și socio-profesională a românilor în societatea britanică, pentru îmbunătățirea sistemului de recunoaștere a diplomelor românești în Regatul Unit și a percepției organizațiilor și universităților britanice despre sistemul de educație românesc.

Tot interviul poate fi citit de pe diasporaro.com

Apoi, satisfacția mai vine și într-o zi obișnuită din săptămână. Câteodată, luni dimineața, când deschid email-ul, printre zecile de noi corespondențe găsesc și una din partea unui român care îmi mulțumește pentru ajutorul pe care l-am oferit la un seminar de informare ori în vreun articol de informare de pe RPRS. Sentimentul este foarte plăcut, uneori copleșitor…

Ultimele stiri