24.3 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăStirea zileiVeste NESPERATA! Premierul Dacian Ciolos SARE IN AJUTORUL romanului CONDAMNAT la MOARTE...

Veste NESPERATA! Premierul Dacian Ciolos SARE IN AJUTORUL romanului CONDAMNAT la MOARTE in Malaezia!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Şansă nesperată pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte de autorităţile din Malaezia. Guvernul României a anunțat miercuri că intenționează să negocieze cu Malaezia pentru a extrăda persoanele care sunt condamnate în această țară, printre acestea aflându-se și Ionuț Gologan.

Potrivit Digi 24, Guvernul României vrea să negocieze cu autoritățile din Malaezia pentru a semna trei tratate, printre care și cel care priveste extrădarea românilor care sunt condamnați. Astfel, Ionuț Gologan ar putea scăpa de pedeapsa capitală.


Citeste si:

Romanul condamnat la moarte in Malaezia isi ACUZA TATAL ca se foloseste de situatia lui! ”A luat BANII pentru el!”

Ce interdictii are, in ultimele 24 de ore din viata, romanul condamnat la moarte in Malaysia!


Într-un comunicat de presă, Guvernul și-a motivat în mod oficial poziția. „Guvernul a aprobat, prin memorandum, începerea negocierilor cu Malaysia cu privire la trei tratate care să reglementeze aspecte de cooperare judiciară în materie penală: asistență judiciară, transferul persoanelor condamnate și extrădare.

Între România și Malaysia nu există în prezent un cadru juridic în domeniul cooperării internaționale în materie penală, discuții preliminare pe tema încheierii unor tratate bilaterale cu Malaysia fiind demarate din anul 2012. Având în vedere că, în prezent există în Malaysia cetățeni români arestați pentru trafic de droguri, iar unul dintre aceștia a fost condamnat la pedeapsa capitală, România are interes pentru dezvoltarea cooperării judiciare în materie penală cu acest stat. În anul 2013, Ministerul Justiției din România a transmis părții malaysiene că este interesat să negocieze încheierea unor tratate cu Malaysia care să reglementeze aspecte de cooperare judiciară în materie penală, îndeosebi în ceea ce privește transferul persoanelor condamnate. Ulterior, partea malaysiană a comunicat Ambasadei României adoptarea legislației necesare pentru negocierea acestui tratat, fiind astfel create premisele pentru demararea discuțiilor asupra acestui tratat deosebit de importat pentru partea română”, se anunță în comunicat.

Ultimele stiri