4 C
București
luni, martie 4, 2024
AcasăACTUALITATEAuto270.000 de soferi risca sa ramana MAINE fara PERMIS! Vezi daca esti...

270.000 de soferi risca sa ramana MAINE fara PERMIS! Vezi daca esti printre ei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ministerul Sănătăţii a modificat normele minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul.

Potrivit noii legi,  permisele de conducere nu vor mai fi eliberate sau reînnoite celor care suferă de afecţiuni neurologice grave, decât dacă candidatul aduce un aviz medical autorizat.


Citeste si:

Orice SOFER trebuie sa stie asta! Din 5 octombrie se schimba PERMISELE AUTO!

Se schimba regulile pentru obtinerea permisului auto! Va fi MAI SIMPLU pentru toata lumea!

CULMEA BETIEI! Un sofer beat si fara permis a lovit o masina a Politiei!


Aproximativ 40 la sută din populaţia din întreaga lume suferă de apnee în somn. Aceasta se manifestă prin întreruperea fluxului de aer, în timpul somnului şi prin episoadele de sufocare bruscă.

Specialiştii spun că boala este diagnosticată uşor, tratamentul este eficient şi întreaga stare de sănătate este îmbunătăţită.

Potrivit unui studiu, România este pe locul 5 în clasamentul european al adormirii la volan şi 270.000 de şoferi suferă de apnee în somn.

Potrivit ordinului Ministerului Sănătăţii, permisele de conducere vor fi eliberate numai celor care dovedesc că îşi contro-lează afecţiunea şi în urma tratamentului se observă o schimbare în bine.

Aceştia trebuie să facă obiectul unei examinări medicale periodice, la in-tervale care să nu depăşească 3 ani pentru conducătorii auto din grupa I şi un an pentru conducătorii auto din grupa II, pentru a se stabili măsura în care respectă tratamentul, necesitatea de a continua tratamentul şi menţinerea unei vigilenţe adecvate.

„Direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a muni-cipiului Bucureşti şi unităţile de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidaţilor la obţinerea permisului de conducere şi a conducătorilor de autovehicule sau tramvaie vor duce la îndeplinire pre-vederile prezentului ordin”, se mai arată în ordin.

Ultimele stiri