Acasă Sanatate Acorda-ti cateva minute pentru a-ti INTINERI chipul! Scapa de riduri si afla...

Acorda-ti cateva minute pentru a-ti INTINERI chipul! Scapa de riduri si afla tot ce trebuie sa stii despre MASAJUL FACIAL!

Muşchii faciali sunt în număr de câteva zeci si deşi nu conştientizăm prezenţa lor, sunt primii responsabili de fizionomia noastră şi de îmbătrânirea ei, pentru că ei susţin pielea feţei şi la cel mai mic stimul ne pot modifica expresia.
Unii muşchi, solicitaţi des de o anumită mimică (când ne încruntăm efortul muscular este de două ori mai mare decât atunci când zâmbim) ajung să rămână contractaţi şi în stare de repaos, provocând faimoasele riduri de expresie, care sapă fruntea sau marchează conturul gurii. Alţi muşchi, cum sunt cei orbiculari ai pleoapei inferioare, sunt folosiţi din ce în ce mai puţin, până când ajung să nu se mai contracte şi îşi pierd conturul.

Reactivând puţin câte puţin muşchii feţei în direcţia corectă, este posibil să le reechilibrăm mobilitatea, afirmă dermatologii. Gimnastica facială permite tonifierea muşchilor din anumite zone uitate ale feţei, cum sunt pleoapele inferioare sau gâtul. Stimularea circulaţiei sangvine în aceste zone şi recuperarea tonusului facial redau luminozitate feţei. În mod natural putem regăsi surâsul şi privirea din tinereţe, explica dr.Cosmina Georgescu, citata de frunza-verde.ro.

Aşezaţi-vă în faţa unei oglinzi pentru a va urmări cu atenţie mişcările, pentru ca acestea să nu accentueze ridurile. Spatele trebuie să fie drept, respiraţi adânc şi executaţi mişcările încet. Opriţi-vă dacă apar dureri. Repetaţi fiecare mişcare de 5 ori. Observaţi rezultatele după fiecare mişcare şi progresaţi în fiecare zi…

Tonifierea gâtului: cu faţa spre tavan, deschideţi şi închideţi gura
– trageţi umerii spre spate, ridicaţi bărbia până când pielea de pe gât devine tensionată, menţineţi gâtul drept şi staţi cu spatele drept. Orientaţi faţa spre tavan.
– în această poziţie deschideţi şi închideţi gura lent simţind tensiunea de la nivelul gâtului. (Puteţi pune mâna pe claviculă la baza gâtului pentru a percepe activitatea musculară)

Netezirea frunţii: ridicaţi şi coborâţi sprâncenele
– ridicaţi părul cu mâinile şi priviţi drept înainte
– coborâţi uşor sprâncenele, fără să le apropiaţi (pentru această mişcare apropiaţi pleoapele ca o persoană mioapă care încearcă să privească la depărtare)
– închideţi ochii ţinând în continuare de partea de sus a frunţii, care rămâne întinsă
– ridicaţi mâna şi ridicaţi uşor sprâncenele, fără a rida fruntea.

Destinderea privirii: ridicaţi sprâncenele
– aşezaţi o mână pe cap, plasaţi degetele în evantai pe frunte
– apăsaţi cu putere pentru a evita formarea ridurilor dintre sprâncene în timpul exerciţiului
– ridicaţi încet ambele sprâncene apoi reveniţi încet la poziţia iniţială
– ridicaţi mâna de pe frunte şi observaţi sprâncenele: linia lor de bază este uşor ridicată cu câţiva milimetri, ceea ce are ca efect îndulcirea trasaturilor feţei şi destinderea privirii.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
1
2
Articolul precedentVIDEO – Britanicii de la Sky News FAC ROMANIA DE RAS! Gunoieri si sclavi, fortati sa traiasca in DESEURI!
Articolul următorBani de la stat pentru parintii din Romania care isi dau copiii la gradinita! Legea intra in vigoare duminica!