Suplimentele alimentare asa cum le spune si numele, sunt acele pastile care contin substante active ce inlocuiesc lipsurile din organism. In loc sa ne luam substantele din alimente, le luam intr-o forma sintetica din pastile. Un studiu recent a aratat ca acestea fac foarte mult rau, deoarece acestea ridica extrem de mult riscul de cancer.

suplimente“Nu stim exact de ce se intampla acest lucru la nivel molecular, dar dovezile arata ca persoanele care iau suplimente alimentare in exces tind sa fie mai predispuse la a se imbolnavi de cancer”, a declarat cercetatorul Tim Byers, de la Centrul Oncologic al Universitatii din Colorado, Statele Unite ale Americii, citat de Mediafax.

Atunci cand subiectii studiului au depasit doza recomandata de suplimente riscul de cancer a crescut exponential. Spre exemplu, un studiu din 2006, arata ca suplimentele care contin acid folic duc la un risc mai mare de cancer mamar, fata de femeile care consuma acid folic in cantitati mult mai mici.

“Acest lucru nu inseamna ca oamenilor trebuie sa le fie teama sa ia vitamine si minerale. Daca sunt administrate in doze corecte, multivitaminele sunt bune pentru organism”, a spus Tim Byers.

Sursa: Realitatea.net