Acasă ACTUALITATE Al TREILEA RAZBOI MONDIAL in desfasurare! Un nou stat trimite TRUPE si...

Al TREILEA RAZBOI MONDIAL in desfasurare! Un nou stat trimite TRUPE si ARMAMENT in Siria!

37
Iranul a trimis efective importante de soldati in centrul Siriei, mutare care sporeşte semnificativ implicarea Teheranului în răboiul civil. Trupele iraniele se alătură luptătorilor Hezbollah într-o ofensivă în zone cheie împotriva rebelilor, în acelaşi timp cu atacurile aeriene ale Rusiei, potrivit Al Arabiya, care citează Associated Press.Potrivit unui oficial regional sirian, sosirea trupelor iraniene subliniază scopurile pe termen lung ale implicării militare a Rusiei în Siria. Deocamdată, eliminarea extremiştilor Statului Islamic din estul Siriei pare un scop secundar, principalul scop fiind sprijinirea preşedintelui Bashar al-Assad.

Această desfăşurare a evenimentului va duce în mod sigur la creşterea presiunii pe rebelii sprijiniţi de Occident, care luptă pe mai multe fronturi, şi va genera un val nou de refugiaţi pe măsură ce mai mulţi civili vor fi forţaţi să părăsească zonele în care se duc luptele.

Potrivit unui oficial citat de AP, Garda Revoluţionară Iraniană, care are în prezent 1500 de membri, a început să sosească în Siria în urmă cu două săptămâni, după începerea bombardamentelor Rusiei. Sosirea militarilor Iraniei s-a accelerat în ultimele zile. Grupul hezbollah, sprijinit de Iran, a trimis de asemenea un nou val de luptători în Siria.


Citeste si:

Seful diplomatiei din Germania: Rusia si SUA pot ajunge oricand la un RAZBOI DIRECT in Siria!

Similitudini INCREDIBILE intre situatia din Siria si cel de-al Doilea Razboi Mondial!


Iran şi Siria au recunoscut că există experţi militari iranieni în Siria, dar au negat existenţa trupelor. Declaraţiile de miercuri au reprezentat prima recunoaştere oficială că luptători iraniei participă la operaţiunile din Siria.

Principalul scop al soldaţilor iranieni este securizarea autostrăzii Hama-Aleppo şi a oraşului strategic Jisr al-Shughour, în provincia Idlib, pe care forţele lui Assad l-au pierdut în aprilie, în favoarea insurgenţilor din care fac parte din luptătorii frontului Al-Nusra.

Pierderea oraşului Jisr al-Shughour, urmată de pierderea întregii provincii, a deschis calea rebelilor care ameninţă regiunile Alawite din provincia de coastă Latakia.

Cel puţin doi comandanţi militari iranieni au fost ucişi în Siria zilele trecute, inclusiv Gen. Hossein Hamedani, un comandat al Gărzii Revoluţionare, care a murit pe 8 octombrie, în apropiere de Alepp.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos