26.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATESeful diplomatiei din Germania: Rusia si SUA pot ajunge oricand la un...

Seful diplomatiei din Germania: Rusia si SUA pot ajunge oricand la un RAZBOI DIRECT in Siria!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...
Şeful diplomaţiei germane Frank-Walter Steinmeier a îndemnat miercuri Washingtonul şi Moscova să evite ca angajamentul lor militar în Siria să se transforme într-un conflict ruso-american, informează agenţia de presă AFP.Trebuie să ‘convingem SUA şi Rusia ca angajamentele lor militare în Siria să nu se deruleze în aşa fel încât la final să se transforme într-un conflict între SUA şi Rusia’, a declarat Steinmeier în faţa membrilor camerei inferioare a parlamentului german.

În discursul său ce a prezentat bilanţul Adunării Generale a ONU din luna septembrie, ministrul de externe german a dezvăluit eşecul diplomaţilor în a ajunge la un acord în vederea soluţionării conflictului care sfâşie Siria de aproape cinci ani.

Steinmeier a subliniat că ‘este clar că trebuie luptat împotriva grupării jihadiste Statul Islamic şi a altor grupări teroriste’, dar că soluţia la războiul din Siria nu trece ‘printr-un câmp de luptă’.


Citeste si:

Similitudini INCREDIBILE intre situatia din Siria si cel de-al Doilea Razboi Mondial!

Incepe razboiul! Turcia ar fi doborat un avion rusesc, Putin se RAZBUNA!


SUA se află în fruntea unei largi coaliţii ce efectuează de peste un an bombardamente în Siria şi în Irak împotriva poziţiilor SI, în timp ce Rusia a intervenit la rândul său cu aviaţia sa în acest conflict, la 30 septembrie, pentru a veni în sprijinul regimului sirian al lui Bashar al-Assad, aliatul său.

Occidentul acuză Moscova de faptul că îşi concentrează bombardamentele asupra rebelilor moderaţi sirieni, fapt dezminţit de Rusia.

Moscova şi Washingtonul ar urma să reia discuţiile militare miercuri, pentru a evita orice incident aviatic în spaţiul aerian sirian, scrie agerpres.ro

Ultimele stiri