31.4 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiAnalist politic: Basescu si Dragnea sunt SPERIATI de prinderea lui Ghita! Pe...

Analist politic: Basescu si Dragnea sunt SPERIATI de prinderea lui Ghita! Pe ei ii va turna primii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Analistul politic Cozmin Gușă a declarat că Sebastian Ghiță și-a regizat prinderea pentru a cădea la înțelegere cu procurorii DNA. El ar vrea să-i toarne pe Victor Ponta, Traian Băsescu și Liviu Dragnea pentru o pedeapsă mai ușoară.

Cozmin Guță, potrivit stiripesurse.ro: ”Cu Sebastian Ghita sunt două variante, dintre care una o consider mai puțin credibilă, iar a doua chiar destul de plauzibilă.

Varianta mai puțin credibilă este cea în care a fost prin din neglijență, plimbându-se pe stradă de mână cu fratele său și printr-o colaborare foarte bună a poliției de la noi cu cea din Serbia, Sebastian Ghiță a fost găsit în sfârșit, cumva din noroc. Eu cred mai puțin în această variantă

A doua variantă, cea în care eu cred mai mult este că, într-un fel, Sebastian Ghiță și-a ales momentul să reapară pentru că o face, atenție, într-un stat (Serbia n.r.) în care are relații politice pozitive atât el, cât și partenerul său politic Victor Ponta și nu se așteaptă la un tratament foarte rău din partea autorităților sârbești.

În ultimele săptămâni tot circulă un zvon că serviciile secrete rusești au arătat că sunt interesate de Sebastian Ghiță, dar și de informațiile pe care le deține acesta. Legătura epidermică cu fostul prim-ministru Victor Ponta, dar și contractele cu statul, să nu uităm că Sebastian Ghiță a fost un abonat la contracte informatice prin TeamNet și o mulțime de informații care sunt mină de aur.

Toate astea constituiau un bagaj imens și toată lumea era interesată de informațiile sale, inclusiv servciile secrete rusești. Sunt informații foarte importante, dacă vrei să destabilizezi o țară, iar pentru serviciile secrete rusești ar fi o mină de aur”.

Cozmin Gușă susține că Sebastian Ghiță este frustrat pentru că a fost la aceeași masă cu oamenii politici importanți, iar acum doar el plătește oalele sparte și tocmai din acest motiv va veni pregătit să facă denunțuri.

”Având în vedere că Sebastian Ghiță este un fost fugar asta înseamnă că el și-a negociat o pedeapsă mai mică. Dacă el nu fugea înainte, puteam spune că nu-l interesează pedeapsa și că este un haiduc, dar pedeapsa îl interesa și a căutat să își negocieze o reducere de pedeapsă.

Marea întrebare este pe cine va alege să toarne Sebastian Ghiță din lumea politică, pentru a-și negocia această pedeapsa. Principalul vizat și cel despre care Ghiță are cele mai multe informații este Victor Ponta și procurorii DNA sunt foarte interesați. Eu consider că următorii oameni despre care Sebastian Ghiță are informații și ar fi vizați sunt Traian Băsescu, cu care a avut o relație apropiată în ultimele luni, dar și Liviu Dragnea, cel cu care avea o relație mai de la distanță. Eu această tripletă o văd vizată de Sebastian Ghiță.

Este o frustrare foarte mare la Sebastian Ghiță pentru că el era partener egal la toate aceste discuții și acum doar el plătește, în timp ce toți ceilalți sunt liberi și doar el plătește”, a mai spus Cozmin Gușă.

Ultimele stiri