6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăStirea zileiATAC la siguranta romanilor! Orice OM DE PE STRADA poate deveni acum...

ATAC la siguranta romanilor! Orice OM DE PE STRADA poate deveni acum POLITIST!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Incepand cu data de 15 februarie, IGPR urmeaza sa organizeze concursuri de recrutare din sursa externa a ofiterilor de politie(practic, un civil ajunge peste noapte, ofiter) si de promovare a actualilor agenti de politie(subofiteri) pe posturi de ofiteri. Promovarile se vor face pe baza unui simplu examen, fara a fi nevoiti sa urmeze cursurile Academiei de Politie.
Pe scurt, Politia Romana face angajari la „apelul bocancilor”, oameni care azi plimba bastonul pe strada, maine vor ajunge ofiteri de politie, dand astfel o veritabila palma celor care sunt ofiteri de cariera, care au absolvit cursurile Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, anunta stiripesurse.ro.
Ce inseamna recrutare din sursa externa? – o deprofesionalizare totală a muncii de polițist:
”Cum s-a realizat această deprofesionalizare şi infiltrare a multor  indivizi nerealizaţi în profesiile pentru care iniţial se pregătiseră? Simplu! Prin celebrele „încadrări din sursă externă”, care au devenit dintr-o excepţie prevăzută de lege, o sursă curentă şi obişnuită de recrutare şi angajare în Poliţia Română. Aceste „încadrări din sursă externă” au fost de două tipuri, respectiv:

  • cei infiltraţi direct din viaţa civilă
  • cei tranferaţi de prin alte instituţii cu competenţe în domeniul vast al ordinii publice, ce nu trebuie confundat cu munca de poliţie

Încadrările directe din viaţa civilă.

În acest mod au fost tranformaţi peste noapte în poliţişti o mulţime de piloşi, majoritatea în mediul politic, infiltrarea lor fiind realizată prin concursuri aranjate, cei care trebuiau să câştige cunoscând din vreme subiectele ce vor fi date la proba scrisă. Iar la interviu, proba de siguranţă, obligatorie la toate concursurile, bineînţeles că primeau nota maximă.


Citeste si:

VIDEO INCREDIBIL! Un politist opreste o AMBULANTA ca treaca prin fata ei COLOANA OFICIALA!

Mesajul DUR al unei foste politiste pentru sefii ei: Parasesc un SISTEM CORUPT DE PILE!


Încadrările prin transfer direct de la alte instituţii (cunoscute şi sub denumirea de: „alte arme”)

În acest mod au fost tranformaţi peste noapte în poliţişti o mulţime de indivizi submediocri, piloşi, majoritatea în mediul politic, infiltrarea lor fiind realizată prin aceste tranferuri directe de la „alte arme”.

Majoritatea acestora, indiferent de modalitatea prin care s-au infiltrat în Poliţia Română, nici după ani buni nu au habar de munca de poliţie, lipsindu-le acel „ceva” care să-i transforme în poliţişti adevăraţi. Ei sunt acei „descurcăreţi” interesaţi numai de benficii personale. Nu au niciun fel de chemare pentru această meserie, nu au principii sau acel simţ al dreptăţii, ceva mai dezvoltat, ce trebuie obligatoriu să existe la un poliţist  adevărat. Pentru că în cazul poliţiştilor, ca şi al doctorilor, profesorilor, artiştilor, pentru a însemna ceva în breaslă, îţi trebuie vocaţie. Iar în cazul lor, datorită mediocrităţii, mulţi confundă această vocaţie cu dorinţa de a deveni poliţist, datorată unor aşa-zise beneficii pe care le oferă o astfel de poziţie în societate. Acesta este şi motivul pentru care majoritatea dintre ei, consideră că a te descurca, în sensul de a fenta regulile, este o dovadă de bravură sau deşteptăciune. De asemnea în marea lor majoritate, au intrat în acest mod în această instituţie deoarece nu au fost capabili să treacă de admiterea dintr-o şcoală de poliţie sau la academie, mulţi nu îndeplineau nici măcar criteriile de selecţie.

Bineînţeles că cei infiltraţi în acest mod rămân recunoscători pilelor şi, la nevoie, răspund favorabil solicitărilor acestora, că doar le-au dat o pâine de mâncat, nu?

Astfel că s-a ajuns în prezent ca numărul poliţiştilor cu pregătire poliţienească de specialitate, adică cei proveniţi din scolile de pregătire a poliţiştilor, să fie destul de apropiat de al celor pătrunşi în instituţie datorită „încadrărilor din alte surse”. Iar acest fenomen ce a afectat întreaga poliţie a mai avut şi un efect secundar, deoarece promovarea pe alte criterii (pile, relaţii, dedicaţii din zona politică) în detrimentul profesionalismului, au determinat plecarea prematură din Poliţia Română, în ultimii ani, a multor poliţişti experimentaţi, profesionişti, care, cu toate păcatele lor, mai aveau multe de spus în acest domeniu. Cine i-a înlocuit? Puteţi vedea mai sus.

Ca să înţelegeţi anomalia acestor încadrări, faceţi un exerciţiu de imaginaţie: dacă te îmbraci într-un halat alb şi te duci într-un spital, nu înseamnă că eşti medic ori asistent şi poţi acorda asistenţă medicală, la fel şi dacă te îmbraci într-o salopetă de pilot, nu înseamnă că poţi pilota un avion, iar exemplele pot continua. În consecinţă nici dacă te îmbraci într-o uniformă de poliţist, nu devii poliţist …

Suntem conştienţi că prin rândurile de mai sus, am supărat pe acei colegi proveniţi din „surse alternative”, dar care spre deosebire de majoritatea, s-au adaptat şi au devenit nişte poliţişti buni, profesionişti şi dedicaţi acestei meserii. Pentru că da, există şi astfel de cazuri, numai că ele sunt, din păcate, doar excepţiile ce confirmă regula.”

sursa: politiști.ro

Iată ce se spune într-o informare cu caracter nesecret, postata pe pagina interna a Directiei Management Resurse Umane din cadrul IGPR:

„Prin Nota-Raport privind unele masuri referitoare la organizarea si desfasurarea concursurilor pentru incadrarea unor posturi de ofiter vacante din structurile MAI prin trecerea in corpul ofiterilor a agentilor de politie/subofiterilor/maistrilor militari aprobate prin Nota-Raport nr. 237690 din 26.11.2015, inregistrata la Directia Generala Management Resurse Umane cu nr. 239277 din 15.12.2015, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a aprobat urmatoarele:

1. Anularea/revocarea procedurilor de concurs demarate in vederea ocuparii posturilor vacante a caror incadrare a fost aprobata prin nota-raport nr. 237690 din 26.11.2015
2. Mentinerea aprobarii finantarii si incadrarii celor 1000 de posturi astfel cum au fost repartizate structurilor MAI prin Anexa la Nota-raport nr. 237690 din 26.11.2015
3. Modificarea si completarea cadrului normativ existent privind organizarea si desfasurarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante din MAI
4. Reluarea procedurilor de recrutare si selectie a personalului pentru incadrarea celor 1000 de posturi vacante de ofiteri in trimestrul I al anului 2016.”

De asemenea, pe pagina de Facebook a Ministerul Afacerilor Interne – se poate vedea urmatorul mesaj:

„Sedinta de evaluare a activitatii MAI, decembrie 2015 – ianuarie 2016

Efectivele MAI primesc întariri / Si tu po?i sa fii colegul nostru!

O prioritate a ministrului afacerilor interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o prima etapa este organizarea concursurilor pentru un numar de 1.000 de agenti de politie care vor avea ocazia sa treaca în corpul ofiterilor, bineînțeles, dupa promovarea examenului.
Începând cu 15 februarie a.c., vor fi initiate procedurile de încadrare din sursa externa pentru un numar de 2.500 de posturi destinate structurilor operative!

Ultimele stiri