10.6 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalAvionul disparut Malaysia Airlines: Autoritatile au cerut echipamente submarine Statelor Unite!

Avionul disparut Malaysia Airlines: Autoritatile au cerut echipamente submarine Statelor Unite!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Malaysia continua cautarile avionului Malaysia Airlines disparut acum doua saptamani, cerand ajutorul in acest sens Statelor Unite, in vederea furnizarii de echipamente submarine de supraveghere.

In cursul unei conversatii telefonice, ministrul malaysian al Apararii, Hishammuddin Hussein, i-a cerut secretarului american al Apararii, Chuck Hagel, „ca Statele Unite sa studieze posibilitatea de a furniza echipamente submarine de supraveghere”, a anuntat purtatorul de cuvant al Pentagonului, John Kirby.

Seful Pentagonului l-a asigurat pe omologul sau malaysian ca va „studia disponibilitatea si utilitatea acestor tehnologii militare pentru o astfel de sarcina si ca ii va da un raspuns cat mai curand posibil”, a adaugat purtatorul de cuvant, intr-un comunicat.

Hishammuddin Hussein i-a multumit lui Chuck Hagel pentru ajutorul oferit de Fortele Navale americane in eforturile de cautare a avionului disparut.

Zborul MH370 care asigura legatura Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord – dintre care doua treimi chinezi, a disparut la scurt timp dupa decolare, sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei). La jumatatea drumului, intre coastele Malaysiei si Vietnamului, avionul si-a schimbat directia de zbor, catre vest, in sens opus planului prevazut initial, iar sistemele de comunicatie au fost dezactivate „in mod deliberat”, potrivit autoritatilor malaysiene.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri