Acasă ACTUALITATE Baronul PSD din Neamt, vinovatul moral pentru carnagiul de la ATI: „Nu...

Baronul PSD din Neamt, vinovatul moral pentru carnagiul de la ATI: „Nu folositi aceasta tragedie in scop electoral”

Seful CJ Neamt, Ionel Arsene, incearca sa se spele de orice responsabilitate in privinta tragediei de la Spitalul Judetean. Spitalul este in subordinea sa, el numind numerosi mananageri in perioada recenta doar pe criterii politice.

„Din nefericire, asistam la o tragedie fara margini. In aceste momente gandurile mele merg spre familiile celor decedati. Toate eforturile personale se indreapta spre administrarea situatiei la fata locului. Acum vreau sa ma asigur ca pacientii si cei raniti in incendiu sunt in siguranta. Maine sper sa avem o concluzie administrativa despre cauze si despre responsabili.

Este un moment greu pentru noi toti. Fac un apel catre intreaga clasa politica sa nu foloseasca acest eveniment tragic in interes politic sau electoral. O tragedie nationala nu trebuie sa fie manipulata pentru interesele politice efemere ale unora sau altora.

Nu este momentul sa va catarati pe cadavre! Ne plangem mortii, oameni care au sfarsit sub privirile celor care faceau tot ce le statea in putere ca sa ii salveze! Nu folositi aceasta tragedie in scop electoral.

Organele abilitate au pornit o ancheta pentru a afla care sunt cauzele si cine sunt vinovatii acestei tragedii. Sunt primul care sustin ca toti cei care vor fi gasiti vinovati pentru aceasta nenorocire vor trebui sa plateasca!”, a scris Arsene pe Facebook.

Directorul Unitatii de Standarde din cadrul Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate, Marius Filip, a declarat sambata seara ca s-au constatat numeroase nereguli privind siguranta personalului si a pacientilor internati la Spitalul Judetean Neamt. Zece pacienti au murit in urma unui incendiu izbucnit la sectia ATI.

Potrivit lui Marius Filip, Spitalul Judetean Neamt nu avea responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizati pentru fiecare sectie sau serviciu, nu avea responsabili de interventie in caz de incendiu declansat, nu avea program de instruire.

„Spitalul nu a intrat in ciclul actual de acreditare, el este vizat abia pentru anul viitor pentru acreditare. Dar de la ultima acreditare, noi ne-am uitat rapid peste niste rezultate si tocmai in zona in care institutia trebuia sa asigure siguranta personalului, inclusiv a pacientilor, printr-un plan de prevenire a incendiilor si de evacuare a acestora, are patru indicatori cu neconformitati.

Mai exact, nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizati pentru fiecare sectie sau serviciu, nu aveau responsabili de interventie in caz de incendiu declansat, nu aveau program de instruire. In fine, la ultima evaluare cam asa se prezentau, din pacate”, a declarat Marius Filip, intr-o interventie la Digi24.

Filip a mai precizat ca institutia pe care o conduce va mai face noi verificari la spital dupa incheierea anchetelor.

„Acum, nu stim ce s-a intamplat acolo. Noi vom ajunge acolo undeva mai dupa ce se termina anchetele, in momentul in care se mai linistesc lucrurile si vom reevalua situatia din punctul nostru de vedere. In sectia ATI, ai in primul rand curent electric si surse de oxigen, iar oxigenul in contact cu orice sursa de flacara sau cu grasime explodeaza”, a mai spus Filip.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMai rau ca dupa o explozie: Cum arata Sectia ATI din Piatra Neamt unde au murit 10 oameni!
Articolul următor„Este un gunoi!”. Ana Birchall cere demisia baronului PSD de Neamt, vinovat de tragedia din ATI