Acasă Turism Castele europene ce merita vazute

Castele europene ce merita vazute

Daca vrei sa vizitezi castele grandioase, incarcate de istorie, Europa este locul cel mai potrivit. Iti propun un tur al celor mai interesante situri de acest fel, cele care iti trezesc respect, dar iti satisfac si latura romantica.

Disney, varianta istorica

Castelul din Neuschwanstein, atunci cand il vezi pentru prima oara, iti da impresia ca-l stii de foarte multa vreme. Explicatia este foarte simpla: seamana aproape perfect cu acel castel celebru din Florida, Disney. Mai curand este invers si asta pentru ca primul a fost construit in 1800 si poate fi gasit in Schwangau, in Alpii Bavarezi. Peste 1,3 milioane de turisti viziteaza in fiecare an „castelul de poveste”, asa cum este el supranumit.

Superb, varianta romaneasca

Cunoscuta drept una dintre cele mai frumoase resedinte regale din Europa, Castelul Peles trebuie negresit vizitat daca nu ai facuto deja. Are aproape 170 de camere dar numai 35 sunt accesibile publicului – pomenim doar cateva, Holul de Onoare, Sala Mare de Arme, Sala de Teatru si Salonul Indian. Fosta resedinta de vara a suveranilor Romaniei a reintrat in 2008 in posesia familiei regale. Asta nu a schimbat insa destinatia de muzeu a castelului.

Romantic si nu numai

Castelul Bojnice poate fi gasit in localitatea cu acelasi nume din Slovacia si este intr-adevar unul dintre cele mai incantatoare si romantice castele din Europa. A fost construit in secolul al XII-lea si gazduieste unul dintre cele mai faimoase muzee din Slovacia. Castelul are numeroase atractii, gazduind chiar si festivaluri. O nunta ca in povesti in acest castel nu tine de domeniul fantasticului, ci este posibila pentru cei care isi permit.

Minunea lumii medievale

Nu putem vorbi despre castele fara sa trecem prin Franta. Castelul Saint-Michele, situat in Normandia, este unul dintre cele mai impresionante din Europa. Este considerat o minune a lumii medievale datorita faptului ca este construit pe o insula de stanca. Initial, in acel loc s-a aflat o manastire benedictina, fiind un loc de atractie pentru pelerinii din toata lumea. Castelul Saint Michele face parte din patrimoniul UNESCO.

Excelenta la ea acasa

Situat in regiunea engleza Berkshire, castelul Windsor este unul dintre cel mai bine pastrate castele din lume. Si aici sunt prezente garzile engleze care nu se clintesc, castelul fiind in continuare una dintre locuintele oficiale ale Reginei Marii Britanii. Zona din jurul sau este un adevarat orasel unde poti gasi absolut orice. Printre punctele de atractie din interiorul castelului se numara apartamentele de stat, Capela St. George si Queen Mary’s Dolls’ House.

Palatul din oras

Pe dealul Festungsberg din Salzburg se afla Castelul Hohensalzburg, construit la 1077 de catre arhiepiscopul Gebhard. Poti sa-l vizitezi urcand cu funicularul dar, daca vrei sa te bucuri de peisaje nemaipomenite, iti recomand sa te duci pe jos chiar daca drumul dureaza aproximativ 30 de minute. In castel poti retrai momente importante din istoria Imperiului Austro-Ungar, dar si admira panorama orasului Salzburg.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentRomanii cer actualizarea listei medicamentelor compensate si gratuite
Articolul următorLucian Bute avertizat de presa americana