Acasă Economie Ce-ar face romanii cu 10.000 de lei in buzunar!?

Ce-ar face romanii cu 10.000 de lei in buzunar!?

Daca zece romani ar primi in momentul de fata 10.000 de lei, trei dintre ei si-ar renova locuinta, reiese in urma unui sondaj realizat de Provident.

Dacă ar avea azi în buzunar 10.000 de lei, mai bine de o treime dintre români și-ar renova locuința, 31% dintre ei și-ar achita creditele, iar 30% ar pune banii deoparte pentru a economisi, relevă un sondaj realizat la cererea Provident Financial România, cea mai mare instituție financiară nebancară axată pe acordarea creditelor la domiciliu.

  • În același timp, un sfert dintre români cred că, în condițiile actuale, nu ar reuși niciodată să pună deoparte 10.000 de lei; un procent similar (25%) consideră că le-ar trebui 2 sau 3 ani, în timp ce 1 român din 5 spune că ar putea economisi această sumă în 5 ani
  • Smartphone-ul este cea mai importantă achiziție din ultimul an pentru 20% dintre respondenți, urmat de aparatele electrocasnice (14,4%), de laptop (13,2%) și de mașină (11,5%)

Citeste si:

HOROSCOP: Cum stai cu banii in august, in functie de zodie!

Ai bani la „ciorap”? Top 10 cele mai ieftine insule scoase la vanzare de Grecia!


 

  • Atunci când vor să ia un credit, românii sunt interesați în cea mai mare măsură să fie informați în legătură cu toate costurile și condițiile (peste 62%) și ca instituția financiară care acordă împrumutul să fie deschisă să negocieze dacă apar întârzieri la plata ratei (aproape 17%). Dacă ar fi să împrumute acum o sumă de bani pentru diverse nevoi personale, 20% dintre respondenți au spus că ar lua un împrumut de cel mult 5.000 de lei și un procent similar ar împrumuta sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Sondajul realizat la cererea Provident a fost efectuat pe un eșantion de 670 de persoane din mediul urban (85%) și rural (15%). 38% dintre respondenți au absolvit cel puțin colegiul sau facultatea în timp ce 39% au terminat liceul sau școala profesională. Rezultatele sondajului demonstrează că există o nevoie reală de credite de valori de până la 10.000 de lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMesaj emotionant al fetei politistului erou inecat in Siret! ”Tata si om ca el se naste o data la sute de ani!”
Articolul următorDoctor reputat in Romania si peste hotare: Unii medici sunt INCOMPETENTI!