Acasă Politica Ce “bombe cu ceas” a mostenit USL de la PDL? Ponta nominalizeaza...

Ce “bombe cu ceas” a mostenit USL de la PDL? Ponta nominalizeaza pe prima pozitie crima organizata din ANAF

58

Seful Executivului, Victor Ponta, a prezentat , astazi, cele 15 “ bombe cu ceas” pe care Guvernul le-a mostenit de la PDL. Premierul s-a plans de faptul ca in cele cinci luni de mandat a trebui sa faca fata unor probleme lasate nesolutionate de Cabinetul Emil Boc.

El a facut chiar un top al “ bombelor cu cea” pe care le-a primit “ cadou” atunci cand a preluat Palatul Victoria. Prima pozitie in clasament este ocupata de „sistemul de corupţie şi de crimă organziată” din cadrul ANAF, organizat de PDL şi Sorin Blejnar. Victor ponta a declarat ca acest sistem de corupţie şi de evaziune fiscală a dus la pierderi grave pentru buget, în primul trimestru, respectiv după plecarea lui Blejnar, fiind raportate încasări care au crescut cu peste un miliard de de lei.

O alta “ bomba” care a explodat in timpul guvernarii USL este cea privind aprobarea de noi impozite şi taxe locale. Cabinetul Ponta a trebuit sa faca fata si problemelor existente la Posta Romana, compania de stat inregistrand pierderi uriase din cauza unor fapte de coruptie coordonate, din punctul de vedere al lui Victor Ponta, de PDL Prahova. Si dezastrul economic de la Hidroelectrica si Oltchim a fost incadrat tot in categoria “ bombelor cu ceas”. Ponta a acuzat faptul ca producatorul hidro a înregistrat un prejudiciu de 1,2 miliarde euro prejudiciu, gaura produsa de PDL şi deAdriean Videanu. In cazul combinatului chimic din Balcea pierderea suferita a fost de 700 de milioane euro.

Topul continua cu locul patru unde Ponta a nominalizat blocarea POSDRU, dar si a altor finantari europene.

A cincea “ bomba” din punctul de vedere al premierului este adoptarea de catre Guvernul Boc a taxei de claw-back prin doua ordonante de urgenta succesive care se contraziceau, la care a adăugat un deficit de 700 milioane lei în funcţionarea spitalelor, sumele respective nefiind bugetate şi pentru trimestrul al patrulea. Subfinanţarea cronică a armatei reprezintă a şasea „bombă” în timp ce a opta „bombă” este legată de personalul din Poliţie, având în vedere că s-au făcut disponibilizări de către fostul ministru Igaş, care a blocat toate posturile pentru absolvenţi.

Coruptia din CNAS, lipsa fondurilor pentru plata personalului medical, cele 100 de milioane de lei angajate în faze de achiziiţi a produselor informatice, dar si haosul din Sanatate este o alta “ bomba” pe care PDL a lasat-o mostenire. Pe locul 10 in clasament, Ponta a nominalizat angajamentul pe care fostul premier emis Boc si presedintele Traian Basescu si l-au luat in fata partenerilor internaţionali în ceea ce priveşte creşterea preţului la gaze, lăsând astfel marile oraşe fără subvenţie la încălzire pentru această iarnă.

 

Pe pozitia 11 apare TVR cu datoria de 100 de milioane euro, iar pe 12 diminuarea indemnizaţiei pentru mame. Taxa auto reprezintă, potrivit lui Ponta, a 13-a „bombă”, în condiţiile în care suma de 400 de milioane încasată de Guvernul PDL trebuie restituită în baza hotărârilor judecătoreşti. Lipsa unui buget pentru punerea in n aplicare a codurilor juridice este “ bomba” cu numarul 14, in timp ce situatia din Educatie ocupa pozitia 15 in topul “ bombelor”. “Toate acestea le-am moştenit şi asupra lor ne-am aplecat în cinci luni. Cei de la PDL voiau să prezinte un bilanţ, m-am gândid să-i sprijin şi să le aduc aminte ce au distrus sau furat în această ţară. În perioada 2012-2016 e necesar ca PDL să reflecteze la ce a făcut şi să se reformeze ca să spună din nou ceva pe scena publică românească. Tăcerea în cazul lor e de aur, fără să fac aluzie pentru aplecarea celor de la PDL pentru exploatarea cu cianuri” , a explicat premierul.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos