Acasă Sanatate Cea mai eficienta metoda pentru a reduce colesterolul si grasimile rele din...

Cea mai eficienta metoda pentru a reduce colesterolul si grasimile rele din sange!

43

Colesterolul și trigliceridele sunt “grăsimile rele” din sânge care cresc din cauza unui stil de viață nesănătos si a unei alimentații incorect, scrie Adevarul . Prea multe grăsimi pot duce la îngroșarea vaselor de sânge, ceea ce se poate termina într-un accident vascular cerebral sau chiar un infarct.

Medicul arădean Otilia Ţigănaş explică pentru Adevarul cât de periculoase sunt aceste grăsimi.

„Dislipidemia înseamnă grăsimile defecte în sânge, ne referim îndeobşte la colesterol şi trigliceride. Iar colesterolul poate fi «bun», sau «rău». Acela bun e bine să fie cât mai mult, cel rău cât mai puţin. Cine a inventat corpul uman, mare geniu a fost!

Grăsimile defecte în sânge sunt unul dintre factorii de risc pentru evenimente grave- accidentul vascular cerebral, (adică paralizia) şi infarctul de miocard. Singur, acest factor nu-i aşa de grav, grav devine când se asociază cu hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, obezitatea, burta grasă şi obiceiuri de viaţă otrăvitoare- fumatul,  sedentarismul, mâncatul în exces, care duce la obezitate etc.


Citeste si:

Inventia ROMANILOR care ar putea salva milioane de vieti din toata lumea: SANGELE ARTIFICIAL!

Rodiile, leac eficient in mentinerea sanatatii vaselor de sange!


Ce fac aceste grăsimi de ne distrug? Păi, în timp, ele se depun pe vasele de sânge precum piatra pe ţevile de apă. După o vreme, în acel loc pocneşte ţeava, sau se înfundă complet, deci rămâi brusc fără apă, eventual şi cu o inundaţie. De ce sunt parşive? Fiindcă lucrează tăcut. Te ucid lent, fără să ştii. Nu dor!! Nu te ameţesc!! Când te doare măseaua, mergi la doctor fiindcă durerea te trimite. Dar grăsimile nu te trag de mânecă cu nimic” spune medicul Otilia Ţigănaş.

Aceasta afirmă că trebuie mers la medicul de familie: „Îndeobşte soluţiile sunt două: schimbarea regimului de viaţă, (cel mai greu de atins!!!), adică mişcare fizică, controlul greutăţii, lăsatul de fumat, alimentaţia corectă şi medicamentele= un fel de «Calgon» care te curăţă. Dar, să ştiţi, calgonul acesta, singur nu e suficient!”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos