11.8 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăACTUALITATECea mai noua escrocherie pe Facebook: Daca-ti apare asta pe pagina ta...

Cea mai noua escrocherie pe Facebook: Daca-ti apare asta pe pagina ta NU da click sub nicio forma!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Probleme mari pentru cei cu conturi pe rețeaua de socializare facebook. Asta e ultima escrocherie care ți s-ar putea întâmpla și din cauza căreia poți avea mari probleme.

Un nou malware, care este întâlnit sub forma unor clipuri, face furori pe Facebook, fapt pentru care orice s-ar întâmpla nu da click pe link-urile ce apar ca un video postat pe reţeaua de socializare în care este tăguit un prieten. De asemenea, se regăseşte şi sub forma unor mesaje trimise prin Facebook Messenger.

Aşadar, conform yoda.ro, acest malware foloseşte titluri precum ‘My first video’, ‘My video’, ‘Private video’ sau o serie de caractere generate aleatoriu, iar odată ce ai dat click pe link ţi se spune ce plugin-uri ar trebui instalate pentru a vedea clipul. Dacă acela este instalat, wall-ul de pe Facebook este inundat cu clipuri false în care sunt tăguiţi prietenii.

Malware-ul are alte funcţii însă, poate adaugă prieteni, poate crea pagini de Facebook, poate distribui, edita sau ascunde postări sau să dea unfollow – cei de la ESET spun însă că aceste setări nu sunt încă active. Momentan, acest malware ţinteşte doar utilizatorii de Chrome iar cei de la ESET au detectat amenitarea de peste 10.000 de ori în ultima săptămâna, find afectaţi utilizatori din întreagă lume.

Ultimele stiri