19.9 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăDivertismentVorba zileiCel mai rau lucru care s-ar putea intampla oricui e sa nu...

Cel mai rau lucru care s-ar putea intampla oricui e sa nu fie folosit de nimeni, niciodata, pentru nimic – Kurt Vonnegut

in:

Stiri pe acelasi subiect

Kurt Vonnegut, Jr. (n. 11 noiembrie 1922 — d. 11 aprilie 2007) a fost un romancier american, cunoscut pentru operele sale in care combina satira, umorul negru si stiintifico-fantasticul, precum Abatorul cinci (Slaughterhouse-Five), 1969, Leaganul pisicii (Cat’s Cradle), 1963, sau Mic dejunul campionilor (Breakfast of Champions), 1973.

Dupa razboi, Vonnegut a urmat cursurile Universitatii din Chicago ca student de antropologie, si a lucrat de asemenea ca reporter la City News Bureau of Chicago. Conform declaratiei lui Vonnegut in Bagombo Snuff Box, universitatea i-a respins prima teza privind similaritatile dintre pictorii cubisti si liderii rebeliunilor amerindiene de la sfarsitul secolului al XIX-lea, pretinzand ca ar fi „neprofesionala”. A parasit Chicago pentru a lucra la relatii publice in Schenectady, New York, pentru General Electric. Universitatea din Chicago avea sa-i accepte mai tarziu romanul Leaganul pisicii (Cat’s Cradle) ca teza de masterat, remarcandu-i continutul antropologic si acordandu-i diploma M.A. (Master of Arts) in 1971.

Ultimele stiri