Acasă Vorba zilei Fa-ti griji pentru constiinta ta, nu pentru reputatia ta. Constiinta este ceea...

Fa-ti griji pentru constiinta ta, nu pentru reputatia ta. Constiinta este ceea ce esti tu, reputatia este ceea ce gandesc ceilalti despre tine. Iar ceea ce gandesc ceilalti despre tine, este problema lor… – Charlie Chaplin

214

Charles (Charlie) Spencer Chaplin (n. 16 aprilie 1889, Londra, Marea Britanie, d. 25 decembrie 1977, Vevey, Elvetia.) este un actor si regizor englez. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX. Cele mai renumite filme ale sale suntCity Lights (Luminile orasului), Modern Times (Timpuri noi) si The Great Dictator (Dictatorul).

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Chaplin s-a nascut pe data de 16 aprilie 1889, in East Street, Walworth, Londra. Parintii lui erau animatori; tatal sau era vocalist si actor, iar mama lui era cantareata si actrita. Acestia au divortat inainte ca Charles sa implineasca trei ani. Acesta a invatat sa cante de la parintii lui.Recensamantul din anul 1891 arata ca mama sa, actrita Hannah Hill, traia cu Charles si fratele sau vitreg, Sydney pe Barlow Street, Walworth. Ca si copil, Charlie a locuit cu mama sa in numeroase locuri si adrese, printre care si 3 Pownall Terrace, Chester Street si 39 Methley Street. Bunica sa din partea mamei era jumatate tiganca, lucru de care era extrem de mandra, dar a fost descrisa si ca „Scheletul din dulapul familiei noastre”. Tatal lui Chaplin, Charles Chaplin Sr., era alcoolic si nu a prea avut contact cu fiul sau, cu toate ca acesta si fratele sau vitreg au locuit cu tatal lor si amanta lui la adresa 287 Kennington Road, unde in ziua de azi poate fi gasita o placa comemorativa. Cei doi frati vitregi au locuit acolo, in timp ce mama lor, care era bolnava mental, a fost dusa la azilul Cane Hill din Culdson. Amanta tatalui lui Chaplin l-a trimis pe acesta la scoala Kennington Road. Tatal sau a murit din cauzaalcoolului cand Charlie avea 12 ani, in anul 1901. Conform recensamantului din acel an, Charlie locuia pe 94 Ferndale Road, Lambeth, impreuna cu o organizatie de artisti numita The Eight Lancashire Lads, condusa de John William Jackson (fiul unuia dintre fondatori).

Articolul precedentMiron Mitrea a fost retrimis in judecata de DNA!
Articolul următorPsihologii SOCHEAZA! S-a descoperit o noua orientare sexuala: PEDOFILIA