Acasă Vorba zilei Este cea mai mare greseala din lume sa crezi ca poti fi...

Este cea mai mare greseala din lume sa crezi ca poti fi mare fara a fi si bun, si afirm cu tarie ca n-a existat niciodata un om cu adevarat mare, care sa nu fi fost in acelasi timp si cu adevarat virtuos – Benjamin Franklin

32

Benjamin Franklin (n. 17 ianuarie 1706, Boston – d. 17 aprilie 1790) este una dintre cele mai cunoscute personalitati din istoria Statelor Unite, unul din Founding Fathers, diplomat, om de stiinta, inventator, filozof, profesor si om politic.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

A organizat prima biblioteca din America, a fost un inventator care a creat multe obiecte, care sunt indispensabile astazi, printre care se pot mentiona ochelarii bifocali si paratrasnetul, si i-a uimit pe oamenii de stiinta din toata lumea cu experimentele sale din domeniul electricitatii.

In vremea sa era extrem de cunoscut si de influent si in Europa. Franklin a fost cel care i-a convins pe englezi sa retraga „Legea timbrului”, respectiv i-a convins pe francezi sa intervina in Razboiul de Independenta al Statelor Unite de partea acestora. In Statele Unite, a fost unul din semnatarii de frunte ai Declaratiei de Independenta a Uniunii si al Constitutiei americane.

Articolul precedentPAMANTENII se vor intalni in urmatorii 20 de ani cu EXTRATERESTRII: “Au doua brate, doua picioare si un cap”!
Articolul următorAparitie INFRICOSATOARE intr-o padure din Canada surprinsa de pe Google Earth! VIDEO