Acasă Divertisment Cele mai vechi carti de joc au peste 500 de ani. Vezi...

Cele mai vechi carti de joc au peste 500 de ani. Vezi cum arata!

In secolul 15, Franta si Anglia erau implicate in sangerosul Razboi de 100 de ani, Ioana D’Arc era arsa pe rug, Imperiul Otoman cucerea Constantinopolul, Imperiul Roman isi incheia asediul de sapte saptamani, iar in Spania incepea sa prinda viata Inchizitia. Exista insa o relicva care a supravietuit timpului si ne aminteste de momentele fericite ale acelei perioade. Este vorba despre cel mai vechi pachet de carti de joc din lume.

cartiCartile din acest pachet au o forma alungita, eliptica, si sunt realizare din mai multe straturi de hartie colorata presate cu modele desenate de mana si decorate cu aur si argint.

Stilul artistic folosit in realizarea cartilor de joc poate fi recunoscut cu usurinta ca avand origini medievale, dar faptul ca acest pachet este complet, seamana mult ca design cu unul modern si se gaseste intr-o stare impecabila i-a facut pe multi sa puna la indoiala vechimea lui.

Muzeul din Statele Unite in al carei colectie se afla l-a obtinut de la un dealer de antichitati din Amsterdam in anul 1983. Se credea initial ca pachetul de carti era vechi din secolul 16, dar dealerul era sigur ca era mult mai vechi, potrivit descopera.ro.

Dupa ce a analizat cartile de joc in detaliu a ajuns la concluzia ca ele ar fi fost, de fapt, create intre anii 1475-1480.

Sursa: realitatea.net

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentDe ce NU ESTE BINE sa mananci cartofi si carne la aceeasi masa!
Articolul următorFOTO – Cum arata IISUS in COPILARIE! Expertii italieni au reconstituit chipul!