Acasă Sanatate Chimicalele din pastilele de slabit iti afecteaza GRAV sanatatea!

Chimicalele din pastilele de slabit iti afecteaza GRAV sanatatea!

112

Nu exista medic pe lumea acesta care sa recomande cu mana pe inima folosirea pastilelor de slabit. Dimpotriva!

”Pastilele de slăbit nu sunt o categorie unitară de produse. Există medicamente de slăbit (indicate strict de medicul specialist şi care pot avea diverse efecte adverse) sau suplimente alimentare de slăbit, care se vând fără reţetă şi care şi ele pot avea efecte adverse. Este bine să se ţină minte că doar un stil de viaţă sănătos, cu o dietă adecvată necesităţilor şi mult efort fizic pot să conducă la pierderea kilogramelor în plus. Desigur, ar fi minunat dacă ar exista medicamente, pastile pe care să le înghiţim şi să slăbim, continuând să mâncăm mai mult decât avem nevoie. Din păcate ele nu au fost încă inventate….”, a explicat medicul nutriționist Corina Zugravu.

Caloriile

Cantitatea de calorii necesară pentru menținerea unui nivel optim de energie variază în funcție de sex și vârstă. Potrivit U.S. Department of Agriculture (USDA), femeile cu vârste între 19 și 51 de ani au nevoie de 1800-2000 de kilocalorii pe zi. Bărbații de aceeași vârstă au nevoie de 2200-2400 de kilocalorii pe zi. În funcție de efortul fizic pe care îl faci sau dacă vrei să slăbești poți crește sau reduce numărul de calorii.

Rachel Pires, consilier în nutriție și autoarea articolului Diet Enlightenment, crede că cea mai rapidă metodă de slăbit este să ții o dietă săracă în calorii.

Zahărul și amidonul

Dieta și exercițiile sunt doi factori vitali pentru a pierde în greutate. Reducerea consumului de alimente care conțin zahăr și amidon este un pas important pe care îl poți face atunci când vrei să slăbești. Aceste alimente stimulează producerea de insulină, unul din principalii hormoni care duc la depozitarea grăsimii în organism. Prin scăderea nivelului de insulină, organismul va începe să ardă grăsimea și să nu o mai depoziteze.

Un studiu din 2007 publicat în Renal Physiology a scos la iveală că scăderea nivelului de insulină a făcut ca rinichii participanților să rețină mai puțin sodiu și apă, reducând atât grăsimea cât și apa în exces.

Proteinele și legumele

Evită zahărul și amidonul și mănâncă mai multe proteine și vegetale. Carnea, peștele, fructele de mare și ouăle sunt printre cele mai bune surse de proteine care te ajută să slăbești. Consumând o cantitate suficientă de proteine la fiecare masă și gustare ajută la menținerea în frâu a zahărului din sânge. Vegetalele sunt, de asemenea bune pentru slăbit deoarece conțin fibre și mențin senzația de sațietate și stimulează digestia.
Exercițiile fizice

Exerciții fizice accelerează metabolismul și ajută la arderea rapidă a grăsimilor. În plus, cu cât ai mușchii mai bine dezvoltați, cu atât vei arde mai multe calorii, potrivit doctorulzilei.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos