Intra in contact cu noi

Sanatate

Coincidenta sau legatura clara? Peste 90 la suta din bolnavii de cancer au suferit ACEASTA INTERVENTIE stomatologica inainte!

Publicat cu

pe

Exista o procedura dentara pe care aproape orice medic dentist o recomanda ca fiind in conditii de siguranta, in ciuda faptului ca oamenii de stiinta au avertizat asupra pericolelor sale de mai bine de 100 de ani, scrie secretele.com.

Numai in SUA sunt efectuate in jur de 41.000 de aceste proceduri in fiecare zi, pe pacientii care cred ca sunt in siguranta si ca o sa isi rezolve problema.

Mai mult de 25 de milioane de canale de radacina sunt efectuate in fiecare an. Canalele ridiculare ale dintilor sunt in esenta dinti „morti”, care pot deveni incubatoare silentioase pentru bacterii anaerobe extrem de toxice, care pot in anumite conditii, sa isi croiasca drum in sange pentru a provoca o serie de probleme medicale grave, aparand zeci de ani mai tarziu. Cei mai multi dintre acesti dinti toxici se simt si arata bine timp de mai multi ani, ceea ce face rolul lor in boala sistematica si mai greu de urmarit.

Din pacate, marea majoritate a stomatologilor sunt orbi la riscurile grave de sanatate la care sunt expusi pacientii lor, riscuri care persista tot restul vietii lor.

Reclama

Cei mai multi stomatologi ar face un serviciu enorm sanatatii publice in cazul in care s-ar familiariza cu munca Dr. Weston Price. Din pacate, activitatea sa continua sa fie redusa si suprimata de catre cadrele medicale si stomatologi.

Dr. Price a fost dentist si cercetator, care a calatorit prin intreaga lume pentru a studia oasele, dintii si dietele populatiilor indigene care traiesc fara a „beneficia” de produsele alimentare moderne. In jurul anului 1900, Dr. Price a tratat infectii persistente ale canalului radicular si a devenit suspicios ca in ciuda tratamentelor efectuate, canalele radiculare ramaneau intotdeauna infectate. Intr-o zi, el a recomandat unei femei care era in scaun cu rotile de sase ani sa ii faca extractie de dinte cu toate ca acesta arata bine.


Citeste si:

Scapa de tartru folosind un leac existent in orice bucatarie!

Reclama

Sapte ponturi pentru un zambet frumos si o igiena orala perfecta


Ea a fost de acord cu extractia dintelui si cu implantarea lui sub pielea unui iepure. Uimitor, iepurele a dezvoltat aceeasi artrita ca femeia si a murit datorita infectie 10 zile mai tarziu. Fara acel dinte toxic, femeia s-a recuperat rapid de artrita si a putut mege chiar si fara baston.

Price a descoperit ca este mecanic imposibil sa sterilizeze canalul radicular.

Apoi el a continuat sa demonstreze ca multe boli cronice degenerative provin de la canalul radicular, cele mai frecvente fiind blolile de inima si cele circulatorii. De fapt, el a descoperit 16 agenti bacterieni care duc la aceste boli. De asemenea au existat si corelatii puternice intre radacina dintelui si bolile de articulatii, creier si sistemului nervos.

Reclama

Dr. Price a continuat sa scrie doua carti inovatoare in 1922 in care detaliaza cercetarile sale in legatura cu patologia dentara si bolile cronice. Din pacate, munca sa a fost ingropata in mod deliberat timp de 70 de ani, pana cand Geoge Meinig recunoscator pentru munca lui Price, a cautat sa dezvaluie adevarul.1

Dr. Meining este din Chicago si a fost capitan in armata, in timpul celui de al doilea razboi mondial, inainte sa devina medic la Hollywood pentru vedete. In cele din urma el a devenit unul dintre membrii fondatori ai „American Association of Endodontists” (specialistii canalului radicular).

In anii 1990, el si-a petrecut 18 luni scufundat in cercetarile Dr. Price. In iunie 1993, Dr. Meinig a publicat cartea „Root Canal Cover-Up”, care continua sa fie de referinta privind acest subiect. Puteti comanda cartea direct de la Fundatia Price-Pottenger.

Dintii sunt realizati din cele mai durabile substante care se afla in organismul nostru.

Reclama

In mijlocul fiecarui dinte este o camera pulpara, o structura interna moale, care gazduieste vasele de sange si nervii. Ceea ce inconjoara camera pulpara este dentina, care este facuta din celule vii si secreta o substanta minerala dura. Stratul exterior si cel mai tare este smaltul alb care imbraca dentina.

Radacinile fiecarui dinte, coboara in osul maxilarului, si sunt tinute in loc de ligamentul parodontal. La facultatea de stomatologie, medicii stomatologi ne spun ca fiecare dinte are unul sau patru canale principale. Cu toate acestea exista canale care nu sunt mentionate. Litearmente exista km de canale!

La fel cum corpul tau are vase de snage mari care se ramnifica in capilare foarte mici, fiecare dinte are labirinte foarte mici care desfasurate ating distanta de 4.82 km. Weston Price a identificat 75 de canale intr-un singur incisiv central (dintele din fata). O explicatie mai detaliata o gasiti in articolul lui Hal Huggis pe site-ul Weston A. Price Foundation.

Sub stresul de oxigen si privarea de nutrienti, aceste organisme anterior prietenoase se transforma si devin mult mai puternice, virulente producand o varietate de toxine puternice. Aceste bacterii orale evolueaza in patogeni extrem de toxici si raman spectatori in canalele dintelui mort pana cand gasesc o oportunitate de a se raspandi.

Reclama

Nici o cantitate de sterilizare nu a fost eficienta pentru a omora aceste bacterii. Deseori infectia se extinde in jos, in osul maxilarului, unde se creaza cavitatea – zone de tesut necrotic in tesutul osului.

Cavitatile sunt zone nevindecate de os, adesea insotite de buzunare cu tesut infectat si cangrena. Uneori ele se formeaza dupa o extractie dentara. In conformitate cu Fundatia Weston Price, din inregistrarea a 5.000 de curatari chirurgicale ale cavitatii, doar doua au fost gasite vindecate.

Deci este posibil sa aveti un abces la un dinte mort si sa nu stiti. Aceasta infectie in imediata apropiere a canalului radicular nu este o veste buna, dar prejudiciul nu se opreste aici.

Mai multe pe secretele.com.

Reclama

Sanatate

OMS cere informatii despre noul val de boli pulmonare din China!

Publicat cu

pe

O crestere a bolilor respiratorii in randul copiilor din China ingrijoreaza Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a solicitat informatii detaliate de la Beijing, informeaza Rador Radio Romania.

China sustine ca nu a detectat niciun agent patogen nou sau neobisnuit legat de cresterea cazurilor de boli pulmonare in nordul tarii, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii joi, 23 noiembrie, dupa ce a solicitat informatii detaliate de la Beijing.

„Autoritatile chineze au indicat ca nu au fost detectati agenti patogeni noi sau neobisnuiti, nici semne clinice neobisnuite, inclusiv in Beijing si Liaoning, ci doar cresterea generala a numarului de cazuri de boli respiratorii datorate agentilor patogeni cunoscuti”, a informat OMS intr-un comunicat.

Adresandu-se presei pe 13 noiembrie, autoritatile chineze au atribuit aceasta crestere a bolilor respiratorii abandonarii in acest an a restrictiilor de sanatate anti-Covid si circulatiei agentilor patogeni cunoscuti. Acestea au subliniat atunci necesitatea imbunatatirii supravegherii bolilor in unitatile sanitare, precum si intarirea capacitatii sistemului de sanatate de a ingriji pacienti, precizeaza OMS. Ce a solicitat OMS
Mass-media de stat chineza si sistemul global de monitorizare a bolilor ProMED au raportat, marti, cazuri de pneumonie neconfirmata la copii in nordul Chinei.

Reclama

OMS „a solicitat, de asemenea, informatii suplimentare despre tendintele recente in circulatia agentilor patogeni cunoscuti, inclusiv gripa, SARS-CoV-2 (virusul care provoaca Covid-19), RSV care afecteaza sugarii si Mycoplasma pneumoniae (o bacterie care provoaca pneumonie), precum si asupra gradului de aglomeratie in sistemul de sanatate”, mai precizeaza comunicatul.

Situata in nordul Chinei, capitala Beijing se confrunta in prezent cu o perioada de frig, cu temperaturi negative.

Orasul „intra intr-un sezon cu o incidenta ridicata a bolilor respiratorii infectioase”, a reamintit, miercuri, Wang Quanyi, director adjunct si epidemiolog sef al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Beijing.

Reclama
Continua sa citesti

Sanatate

Legatura intre smog si COVID! De ce coronavirusul a facut ravagii in Lombardia!?

Publicat cu

pe

Un studiu al Universitatii Tor Vergata din Roma Tor si ENEA, publicat in revista ”Science of The Total Total Environment” evidentieaza ca legatura dintre proteina Spike a virusului, cheia moleculara pe care o foloseste pentru a patrunde in celule si PM2,5, adica acele particule minuscule de smog care au dimensiuni mai mici sau egale cu 2,5 microni (miimi de milimetru).

”In faza initiala a pandemiei, Lombardia si, in general, intreaga zona a Vaii Po au fost afectate mult mai puternic de infectia virala decat restul tarii”, explica Caterina Arcangeli, cercetator ENEA si coautor al studiului.

”Vorbim despre una dintre cele mai poluate parti ale Italiei si acest lucru a determinat comunitatea stiintifica sa formuleze ipoteza unui posibil rol al particulelor atmosferice in raspandirea virusului”.

Din raportul anual al Agentiei Europene de Mediu, cu date referitoare la 2021, reiese ca Polonia, Italia si Germania sunt, in ordine, tarile europene in care smogul provoaca cele mai multe daune sanatatii. In Italia, 46.800 de decese sunt atribuite expunerii la particulele fine PM2,5. In general, indica Agentia, din 2005 pana in 2021 situatia s-a imbunatatit, decesele atribuibile PM2,5 in UE au scazut cu 41%, ajungand la 253 mii de decese pe an. Insa 97% din populatia urbana este expusa la concentratii de PM2,5 care depasesc nivelul stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Reclama

”Impactul poluarii aerului asupra sanatatii noastre continua sa ramana prea mare – a subliniat directorul SEE, Leena Yla Mononen – vestea buna este ca autoritatile la nivel european, national si local fac tot posibilul pentru reducerea emisiilor prin masuri precum promovarea transportului public sau mersul cu bicicleta in centrele urbane si prin actualizarea legislatiei”.
Cercetatorii au verificat prezenta virusului pe filtrele pentru PM2.5 prezente in orasul Bologna, dupa care au efectuat simulari gratie supercomputerului Cresco6 al Enea, capabil sa efectueze 700 de mii de miliarde de operatii matematice pe secunda. ”Afinitatea dintre PM2.5 si Sars-CoV-2 este plauzibila – explica Arcangeli – numai ca simularea nu ne permite sa evaluam daca aceste interactiuni sunt suficient de stabile pentru a transporta virusul in atmosfera, sau daca dupa transportare, acesta isi mentine infectiozitatea. Prin urmare, nu poate fi exclusa posibilitatea ca virusul sa fie „captat” de PM, cu o reducere ulterioara a infectiozitatii si raspandirii, sau inactivat de aceasta interactiune puternica cu particulele”.
Puterea simularilor pe computer efectuate de acest studiu consta in capacitatea de a modela diferite tipuri de particule, variind atat concentratia, cat si compozitia chimica a poluantilor atmosferici. Prin urmare, aceste simulari pot reprezenta un instrument util pentru a evalua rapid posibila interactiune a particulelor fine cu virusi, bacterii sau alte tinte celulare relevante. ”Aceasta posibilitate s-ar putea dovedi utila pentru a contracara sau a controla raspandirea viitoarelor boli transmise prin aer in regiunile foarte poluate si pentru a oferi informatii utile pentru elaborarea planurilor de control al poluarii aerului”, conchide Arcangeli.

sursa: Rador Radio Romania

Continua sa citesti

Sanatate

De ce este importanta vitamina D pentru un sistem imunitar puternic?

Publicat cu

pe

Vitamina D este unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru sanatatea noastra, deoarece joaca un rol cheie in reglarea nivelului de calciu si fosfor din organism, esential pentru sanatatea oaselor si dintilor.

De asemenea, are un rol important in sistemul imunitar si sistemul nervos. Una dintre cele mai mari surse de vitamina D este lumina soarelui. Cand pielea noastra este expusa la soare, produce vitamina D. In timpul iernii, insa, acest lucru devine foarte dificil. Prin urmare, este important sa obtinem suficienta vitamina D prin alimente sau suplimente.

Iata cateva dintre cele mai bune surse de vitamina D. ​​

Produsele din peste, cum ar fi somonul, sardinele, codul si tonul.
Uleiul de peste este cunoscut pentru continutul ridicat de vitamina D si poate fi consumat ca supliment.

Produsele lactate si ouale. Un fapt inedit este ca vitaminele si mineralele sunt concentrate in principal in galbenusul de ou.

Reclama

Ciupercile sunt, de asemenea, surse bune ale acestei vitamine.
Ficatul de vita – Aproximativ 90 g de ficat de vita inabusit contine 42 de unitati din aceasta vitamina valoroasa.

In unele tari, in care lumina soarelui este mai putin vizibila, produsele lactate sunt imbogatite cu vitamina D. In timpul iernii, cand riscurile diferitelor boli sunt mai mari, este extrem de important sa avem grija de sanatatea noastra si sa ne mentinem sistemul imunitar puternic.

sursa: Rador Radio Romania

Reclama
Continua sa citesti

hot news