Acasă Sanatate Combinatia cafelei cu anumite produse o face toxica. Multi romani fac asta.

Combinatia cafelei cu anumite produse o face toxica. Multi romani fac asta.

420

Tot mai multi romani ajung la medic cu afectiuni stomacale grave nestiind ca in anumite combinatii cafeaua poate deveni nociva.

Pentru anumite persoane, consumul de cafea este un mod de a-si incepe ziua, in timp ce pentru altele, ea este doar o bautura pe care o servesc impreuna cu desertul preferat. In acelasi timp, multi oameni nici nu cred ca o combinatie de cafea cu anumite produse poate fi daunatoare.

Nu stiai de ce fugi la baie imediat ce bei cafea? Iata explicatia!

Nutritionistul Nuria Dianova a spus care sunt produsele care nu trebuie combinate cu cafea – ciocolata si alcool. Este adevarat ca aceasta combinatie ajuta la relaxarea sfincterului esofagian inferior. Prin urmare, pot aparea arsuri la stomac, senzatie de arsura si reflux. Disconfortul poate sa nu apara mult timp, dar intr-o etapa ulterioara, semnele de inflamatie a esofagului sunt inevitabile. Consumul de cafea pe stomacul gol este, de asemenea, extrem de daunator.

Dovedit stiintific: Ce se intampla daca bei trei cesti de cafea zilnic?

In acest caz, acest lucru poate afecta negativ secretia gastrica. Exista produse cu care cafeaua se combina foarte bine. De exemplu, espresso este bine sa bem dupa ce am mancat carne. Potrivit nutritionistului, cafeaua contine acizi organici care imbunatatesc digestia si impreuna cu sucul gastric au un efect pozitiv asupra digestiei carnii. Nutritionistul a adaugat ca aceasta bautura are efect diuretic. Prin urmare, pentru a completa cantitatea de lichid din organism, la ceva timp dupa ce am baut cafea, este bine sa bem un pahar cu apa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos