Acasă ACTUALITATE Cristian Tudor Popescu DA DE PAMANT CU Iliescu: Sa isi ia medicamentele!

Cristian Tudor Popescu DA DE PAMANT CU Iliescu: Sa isi ia medicamentele!

20

Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe fostul presedinte Ion Iliescu pentru afirmatiile sale privind aprobarea unor centre CIA in Romania. CTP considera ca aceste afirmatii pot face rau Romaniei, mai ales in contextul tensiunilor cu Rusia si amenintarilor teroriste la nivel european. CTP sugereaza ca Iliescu ar trebui sa fie mai atent la tratamentul pentru memorie si luciditate.

ctp„Nu pot sa spun, din pacate, altceva despre domnul Iliescu decat ca si-a neglijat, probabil, tratamentul cu Ginkgo Biloba (tratament folosit, printre altele, pentru o memorie mai buna, n.r.). Altceva ce poti sa spui? Indiferent de cate s-au spus si se vor mai spune despre Ion Iliescu, inclusiv de catre mine, l-am considerat o persoana responsabila, adica o persoana educata in spiritul nationalismului, fie si ceausist, care nu scoate porumbei pe gura. Si nu scoate bufnite pe gura, cum a scos acum. Asta nu mai e porumbel, e bufnita”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„De ce a simtit nevoia sa sara din baie domnul Iliescu, cu aceasta declaratie, acum? De ce acum, cand avem situatia pe care o avem, din ce in ce mai tensionata, cu Rusia? Cand in Ucraina se intampla ce se intampla? Cand zona e din ce in ce mai complicata, se apuca domnul Iliescu sa ne spuna ca el a aprobat un centru CIA”, a mai comentat acesta.

„Declaratia corecta din punctul asta de vedere a facut-o fostul presedinte Traian Basescu, care a spus asa, expressis verbis (explicit, n.r.): „Nu exista probe in legatura cu prezenta unor centre CIA pe teritoriul Romaniei”. Nu exista probe, a spus domnul Basescu. N-a spus „nu exista”. Nu si-a asumat o asemenea fraza. A spus „nu exista probe”. Daca nu exista probe, nu avem ce discuta si mergem mai departe. De ce se apuca domnul Iliescu sa emita aceasta fraza fara sa i-o ceara nimeni? Care poate crea probleme Romaniei in contextul terorismului si asa mai departe”, a mai afirmat Cristian Tudor Popescu.

„Daca ar exista o astfel de situatie – cu conditia sa nu fi participat vreun ofiter roman, fie SRI, fie alt serviciu, fie armata, la ce s-ar fi putut intampla, daca ar fi fost cazul, in astfel de centre CIA. Daca asa ceva nu s-a intamplat si eu cred ca nu s-a intamplat, dar nu pot sa afirm asta cu siguranta – atunci avem o problema. Dar daca nu, sa se razboiasca Congresul american, Bruxelles-ul si cine mai doreste cu CIA, domnule. Nu sa puna Romania in discutie pentru ca a dat cheile de la apartament aliatului strategic principal al Romaniei”, a mai spus jurnalistul.

„Dar, oricum, domnul Iliescu poate ar trebui sa-si urmeze mai atent tratamentul, pentru ca nu stiu cum poate justifica aceasta declaratie. E iresponsabila aceasta declaratie. Nu avea de ce sa o faca. Sfarsit”, a intarit acesta.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos