18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăEconomieCum poti sa platesti mai putini bani la energie! Asa obtii cele...

Cum poti sa platesti mai putini bani la energie! Asa obtii cele mai mici preturi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Începând de astăzi, consumatorii casnici şi industriali pot compara ofertele furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale chiar pe site-ul Autorităţii de Reglementare. Consumatorii care vor să îşi schimbe furnizorii actuali de energie electrică sau de gaze naturale trebuie să îi informeze pe aceştia cu cel puţin 21 de zile înainte, anunta Digi24.ro.

Dacă vreţi să vă schimbaţi furnizorul de energie electrică sau de gaze naturale puteţi compara ofertele mai multor companii, chiar pe site-ul autorităţii de Reglementare în Domeniul Energiei.

După ce aţi tastat numele site-ului, deschideţi această informare care trimite la comparatorul preţurilor pentru energie şi gaze. Aici aveţi două linkuri. Le accesaţi pe fiecare în parte.

Începem cu tarifele la energie electrică. Aici aveţi mai multe câmpuri destinate fiecărui tip de client în parte. Alegem clientul casnic şi un consum anual sub 1000 de kilowați/oră. Vrem să vedem preţurile pentru un consumator din Bucureşti, tipul de tarif este tarif nediferenţiat, iar nivelul de tensiune este de joasă tensiune. Aici avem un tabel foarte detaliat cu mai multe câmpuri, printre care preţul oferit de furizor, tariful de transport şi serviciile de sistem. Trebuie ştiut că tariful de distribuţie este acelaşi pentru fiecare furnizor în parte

Ultima coloană din comparatorul preţurilor pentru energie electrică reprezintă procentul cu care preţul final oferit de furnizorul pe care l-aţi ales este mai mare sau mai mic decât tariful perceput de furnizorul de ultimă instanţă.

Accesăm linkul comparatorului pentru tarifele la gaze naturale. Ni s-a deschis acest calculator de preţuri. Alegem tipul clientului casnic şi modalitatea de racordare la sistemul de distribuţie. Automat ne-a trimis către un client cu un consum anual mai mic de 23,25 de Megawați/oră. Alegem şi tipul preţului cu servicii reglementate incluse şi ne interesează un consumator din Bucureşti.

În cazul gazelor naturale, ceea ce apare în acest tabel drept preţ de furnizare reprezintă preţul final pe care îl plătesc consumatorii. Acesta variază între 110,24 şi 188,24 lei pe Mwh.

Ultimele stiri