Acasă Social Cum va fi vremea de Florii! Vezi ce temperaturi vor fi in...

Cum va fi vremea de Florii! Vezi ce temperaturi vor fi in fiecare regiune a tarii!

33

1vremeaAdministratia Nationala de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 15 – 28 aprilie, in fiecare regiune a tarii.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 22 si 24 de grade. In intervalul 20 – 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 12 si 17 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 19 si 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 2 si 10 grade.

Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 – 23 aprilie.

CRISANA

Temperaturile diurne vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 21 si 23 de grade. In intervalul 20 – 22 aprilie maximele termice vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 12 si 16 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 19 si 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 2 si 10 grade.

Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 – 23 aprilie.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 13 si 15 grade pana la valori medii cuprinse intre 19 si 22 de grade. In intervalul 21 – 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 13 si 16 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 16 si 20 de grade Celsius. Temperaturile nocturne vor avea aceeasi oscilatie ca si cele diurne si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 0 si 8 grade.

Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 – 24 aprilie.

MARAMURES

Maximele termice vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii de 14…15 grade pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade. In intervalul 20 – 22 aprilie temperaturile diurne vor fi in scadere spre valori medii cuprinse intre 12 si 15 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 17 si 20 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 0 si 8 grade.

Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 – 24 aprilie.

MOLDOVA

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 11 si 13 grade pana la valori medii cuprinse intre 19 si 21 de grade. In intervalul 21 – 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 12 si 16 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 17 si 21 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 2 si 8 grade.

Trecator va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de averse slabe, posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 – 25 aprilie.

DOBROGEA

Maximele termice vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 13 si 15 grade pana la valori medii cuprinse intre 16 si 18 grade. In intervalul 21 – 22 aprilie temperaturile diurne vor fi in scadere spre medii de 14…15 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 16 si 19 grade Celsius.

Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 4 si 10 grade. Temporar va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploaie va fi redusa.

MUNTENIA

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade. In intervalul 21 – 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 14 si 18 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 19 si 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 3 si 9 grade.

Va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploi slabe, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 21 – 23 aprilie.

OLTENIA

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade. In intervalul 21 – 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 14 si 17 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 18 si 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 3 si 9 grade.

Va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 21 – 23 aprilie.

LA MUNTE

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 2 si 6 grade pana la valori medii cuprinse intre 10 si 14 grade. In intervalul 21 – 23 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 2 si 7 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 10 si 13 grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi in jur de 0 grade, sau usor pozitive intre 17 – 21 aprilie si 25 – 28 aprilie si cuprinse in medie intre – 5 si – 2 grade in restul noptilor.

Va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 – 25 aprilie.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos