24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăACTUALITATEDeputat in Parlamentul Romaniei: Amenda de la 100 la 500 de lei...

Deputat in Parlamentul Romaniei: Amenda de la 100 la 500 de lei DACA FUMEZI in propria CASA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Deputatul Daniel Fenechiu, cel care a sesizat Curtea Costitutionala cu privire la legea anti-fumat, sustine ca aceasta interzice inclusiv fumatul in propriul apartament. Astfel cei care fumeaza in casa sunt pasibili de amenda.Acesta este unul dintre motivele pentru care a contestat legea la CCR si il catalogheaza ca o ineptie juridica.”Este o ineptie juridica – reglementarea spatiului public inchis. Spatiul public inchis este orice spatiu, indiferent de forma de proprietate, inclusiv un spatiu privat care este destinat utilizarii colective. Adica mai pe romaneste daca dumneavoastra cu sotul, cu prietenii locuiti intr-o incapere este spatiu colectiv, deci nu puteti fuma in casa. Problema e ca va poate face plangere un vecin si amenda este de la 100 la 500. Poate fi n carusel al bataii de joc si poti sa iei 15 amenzi pe luna ca li-a venit unui vecin putin fum pe la teava de la calorifer sau v-a vazut fumand”, a spus Fenechiu.

Aceasta nu este singurul aspect contestat. Interdictia de a se comercializa trabucuri la bucata si prevederea de a face spatii speciale pentru fumatori doar in aeroporturi – sunt de asemenea contestate.

„Bataia de joc a situatiilor de exceptie – una este in puscariile de mare risc, in celule si a doua este in aeroporturi in spatii special amenajate. Sa ma ierte Dumnezeu e o discriminare. Adica aia care sunt mai periculosi, puscariasii, au dreptul sa fumeze, iar aia mai putin periculosi nu au dreptul sa fumeze? A doua discriminare este intre cetateni – cei din aeroport vor putea fuma, cei care nu sunt in aeroport nu vor putea fuma.


Citeste si:

Legea care schimba vietile a MILIOANE de romani! Fumatul a fost INTERZIS in orice spatiu public din Romania!


De ce nu se pot infiinta in Romania Cigar Lounge-uri, spatii de degustat produse de tutun, spatii pentru fumat. Noi ne dorim sa fim mai catolici decat Papa. Nu ne opunem interzicerii fumatului in spatiile publice, dar hai sa definim spatiul public. Casa mea nu poate fi spatiu public”, a spus Fenechiu.

Daca CCR va admite aceasta sesizare exista sanse sa apara spatii publice destinate fumatului.

„Nu poti obliga o institutie sa faca astfel de spatii speciale. Nu pot interzice unei entitati private, unui particular, unui comerciant, sa valorifice necesitatea omului de a fuma. Nu poti sa interzici. Poate omul sa-si faca spatiu special pentru fumat, pe baza de taxe, pe baza de membru al clubului si omul se duce si fumeaza acolo”, a explicat Fenechiu.

 

Ultimele stiri