Acasă Tehnologie DEZBATEREA CARE INCINGE INTERNETUL! Ar trebui trimise in judecata animalele?

DEZBATEREA CARE INCINGE INTERNETUL! Ar trebui trimise in judecata animalele?

638

In Romania au avut loc de-a lungul timpului o serie de incidente in care oamenii au comis cruzimi fata de animale. Oamenii au recurs la crearea de legi care sa aduca in fata justitiei pe toti cei care abuzeaza de animale fara aparare. Lumea e plina de asociatii care militeaza impotriva abuzurilor fata de animale. 

Pe de alta parte avem situatii in care animalele recurg la atacuri nemiloase fata de oameni. Doua exemple de trista amintire imi acum in minte. Este cazul lui Ionut Anghel, copilul ucis de maidanezi in Sectorul 2. Cu zece ani in urma Hajime Hori, fost presedinte al unei mari corporatii nipone si omul care a pus pe picioare fabrica de rulmenti din Alexandria a sfarsit tragic si stupid, in timp ce iesea din scara blocului, ucis de maidanezii bucuresteni

Pentru oamenii moderni, intrebarea „Pot fi trimise in judecata animalele?” pare cel putin ciudata. Insa pentru cei care au trait in Evul Mediu, nu parea o realitate iesita din comun. Exista numeroase cazuri in care animalele au fost judecate si condamnate pentru anumite „delicte” comise. Franta Evului Mediu este plina de astfel de exemple:
– In 1266, un porc a fost judecat si condamnat pentru ca a mancat un copil. Animalul a fost condamnat sa fie ars de viu.
– In 1386, un porc a fost judecat si condamnat pentru ca a ranit un copil. Instanta a decis ca porcului sa ii fie smulse capul si picioarele.
– In 1389, un cal a luat loc pe banca acuzatilor. Animalul a fost condamnat la moarte si executat pentru ca si-a ranit stapanul.
– In 1546, un magar a fost gasit vinovat de o instanta din Paris pe motiv ca a distrus mediul. Magarul a fost spanzurat si apoi ars.

[poll id=”7″]

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos