Intra in contact cu noi

Tehnologie

DEZBATEREA CARE INCINGE INTERNETUL! Ar trebui trimise in judecata animalele?

Publicat cu

pe

In Romania au avut loc de-a lungul timpului o serie de incidente in care oamenii au comis cruzimi fata de animale. Oamenii au recurs la crearea de legi care sa aduca in fata justitiei pe toti cei care abuzeaza de animale fara aparare. Lumea e plina de asociatii care militeaza impotriva abuzurilor fata de animale. 

Pe de alta parte avem situatii in care animalele recurg la atacuri nemiloase fata de oameni. Doua exemple de trista amintire imi acum in minte. Este cazul lui Ionut Anghel, copilul ucis de maidanezi in Sectorul 2. Cu zece ani in urma Hajime Hori, fost presedinte al unei mari corporatii nipone si omul care a pus pe picioare fabrica de rulmenti din Alexandria a sfarsit tragic si stupid, in timp ce iesea din scara blocului, ucis de maidanezii bucuresteni

Pentru oamenii moderni, intrebarea „Pot fi trimise in judecata animalele?” pare cel putin ciudata. Insa pentru cei care au trait in Evul Mediu, nu parea o realitate iesita din comun. Exista numeroase cazuri in care animalele au fost judecate si condamnate pentru anumite „delicte” comise. Franta Evului Mediu este plina de astfel de exemple:
– In 1266, un porc a fost judecat si condamnat pentru ca a mancat un copil. Animalul a fost condamnat sa fie ars de viu.
– In 1386, un porc a fost judecat si condamnat pentru ca a ranit un copil. Instanta a decis ca porcului sa ii fie smulse capul si picioarele.
– In 1389, un cal a luat loc pe banca acuzatilor. Animalul a fost condamnat la moarte si executat pentru ca si-a ranit stapanul.
– In 1546, un magar a fost gasit vinovat de o instanta din Paris pe motiv ca a distrus mediul. Magarul a fost spanzurat si apoi ars.

[poll id=”7″]

Reclama

Tehnologie

Google sterge conturile inactive incepand de vineri

Publicat cu

pe

Google a anuntat inca din luna mai ca incepand cu 1 Decembrie 2023 va sterge toate conturile inactive. Asa ca daca aveti un cont Google pe care nu l-ati mai folosit de ceva vreme? Daca vreti ca acesta sa nu dispara, ar trebui sa va conectati inainte de sfarsitul acestei saptamani.

Conform politicii actualizate a Google privind conturile inactive, pe care gigantul tehnologic a anuntat-o in luna mai, conturile care nu au fost folosite in ultimii doi ani ar putea fi sterse. Conturile considerate inactive vor fi sterse intr-o procedura etapizata incepand de vineri. Daca aveti un cont care risca sa fie sters, ar trebui sa fi primit mai multe notificari de la Google trimise la adresa de e-mail afiliata contului respectiv si la adresa de recuperare a acestuia (daca exista una).

Dar daca inca va mai ganditi la aceasta noua politica – si doriti sa va asigurati ca este salvat continutul dvs. de pe Google Drive, Docs, Gmail si altele – iata ce trebuie sa stiti. In anuntul din luna mai, Google a atribuit actualizarea conturilor inactive unor probleme de securitate. Conturile care nu au fost folosite de mult timp sunt mai susceptibile de a fi compromise, a declarat compania, mentionand ca aceste „conturi uitate sau nesupravegheate” au de obicei parole vechi, adesea nu dispun de autentificare cu doi factori si primesc mai putine verificari de securitate. Prin urmare, aceste conturi ar putea fi piratate si folosite pentru spam sau alte continuturi rau intentionate, precum si pentru furtul de identitate. Cel mai simplu mod de a va mentine activ contul Google (si, astfel, de a impiedica stergerea acestuia) este sa va conectati la el cel putin o data la doi ani.

Continua sa citesti

Tehnologie

Interes ridicat pentru CIP-ul pe creier al lui Elon Musk! Cine va fi primul cyborg de pe planeta?

Publicat cu

pe

Mii de oameni si-au exprimat interesul pentru unul dintre implanturile cerebrale ale lui Neuralink, spune intr-un articol Bloomberg scris de unul dinte biografii lui Elon Musk, Ashlee Vance.

Vance, care a spus ca a vizitat instalatiile Neuralink de 10 ori in trei ani, a spus ca compania nu a implantat inca dispozitivul intr-un om, dar isi propune sa opereze pe 11 persoane anul viitor si peste 22.000 pana in 2030.

La inceputul acestui an, Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente a dat lui Neuralink, pe care Musk l-a co-fondat in 2016, aprobarea de a lansa testele pe oameni. FDA a respins anterior oferta Neuralink pentru testarea umana in martie din cauza preocuparilor legate de siguranta, a raportat Reuters, inclusiv ca firele conectate la cipul creierului s-ar putea misca in capul unui subiect sau ca cipul s-ar putea supraincalzi.

In septembrie, compania a inceput sa recruteze oameni pentru primul test uman. Neuralink a spus intr-o postare pe blog ca este in cautare de persoane care aveau paralizie la toate cele patru membre din cauza unei leziuni ale maduvei spinarii sau a sclerozei laterale amiotrofice. Compania spune ca spera sa creeze in cele din urma un dispozitiv care sa creeze un fel de simbioza intre oameni si masini si sa le permita oamenilor sa trimita mesaje sau sa joace jocuri folosind doar gandurile lor. Dar mai intai, compania spune ca spera sa ajute persoanele cu tulburari neurologice.

Reclama

Vance, care a fost autorul biografiei din 2015 „Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future”, a declarat in articolul sau ca, in ciuda „unui mare interes din partea a mii de potentiali pacienti”, compania inca isi cauta primul voluntar sau „cineva care doreste sa-si indeparteze o bucata din craniu de catre un chirurg, astfel incat un robot mare sa poata introduce o serie de electrozi si fire supersubtiri in creier”.

Continua sa citesti

Tehnologie

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Publicat cu

pe

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de la filmele SF pana la realitatea robotilor umanoizi nu mai este mult timp. Iata cum China a dezvaluit ca va demara productia in masa a unor roboti umanoizi care „vor transforma lumea”.

Intr-un document publicat saptamana trecuta, Ministerul chinez al Industriei si Tehnologiei Informatiei a spus ca robotii, care in urmatorii doi ani vor ajunge la un nivel foarte avansat si vor putea fi produsi in cantitati uriase, vor avea un impact la fel de mare precum telefoanele inteligente. Ministerul a mai transmis ca se asteapta ca robotii sa intre in categoria altor produse care au avut un impact major asupra lumii precum calculatoarele, telefoanele inteligente si noile masini electrice. Documentul nu a oferit prea multe detalii, dar a prezentat planul guvernului chinez intr-un mod foarte ambitios, potrivit Bloomberg.

Continua sa citesti

hot news