Doi dintre EROII TRAGEDIEI din Colectiv DECORATI de presedintele Klaus Iohannis! Zeci de oameni sunt acum in viata MULTUMITA LOR!

Presedintele Klaus Iohannis, i-a decorat post-mortem cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler pe Claudiu Petre si Adrian Rugina. Ei sunt doi dintre eroii de vineri noapte, cand si-au riscat viata pentru a salva alti tineri arsi in incendiul din Club Colectiv. Dupa ce au scos victimele din club, ei insisi au murit.

Presedintele Iohanni i-a decorat „in semn de apreciere pentru curajul, altruismul si daruirea de care au dat dovada in timpul tragicului eveniment de la Clubul Colectiv din Bucuresti, incercand salvarea mai multor vieti cu pretul sacrificiului suprem”, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

Potrivit martorilor, cel putin zece oameni au supravietuit datorita eforturilor supra-omenesti ale lui Claudiu Petre si Adrian Rugina.


Citeste si:

VIDEO – Proprietarii clubului Colectiv ADUSI CU MANDAT la Parchetul General! Sunt acuzati de UCIDERE DIN CULPA si risca ani buni de inchisoare!

VIDEO – Un angajat al clubului Colectiv a intrebat la Politie daca risca PUSCARIA, apoi a fugit pe strada ca sa scape de presa!


Adrian Rugina (38 de ani), tobosarul trupei Bucium, si Claudiu Petre (36 de ani), fotograf si blogger, si-au pierdut viata in incendiul de vineri seara de la clubul Colectiv, salvand alti tineri din flacari. Cei doi au iesit initial la timp din club, nevatamati, insa s-au intors in cladire incercand sa ajute alti oameni sa scape din incendiu. Martorii spun că cel putin 10 oameni au supravietuit datorita celor doi, ei nefiind singurii care si-au riscat sau pierdut viata pentru a salva alti oameni din flacari, potrivit Digi 24.

Martorii au povestit că l-au văzut pe Adrian Rugină în timp ce îi ajuta pe alţi oameni să iasă din club. Era o singură uşă şi aproape 500 de oameni care fugeau din calea flăcărilor. Unii oameni erau cazuti la pământ, dar Adrian  facut eforturi sa ii ridice pe cativa dintre ei. In cele din urma, fumul gros şi toxic l-a răpus.

Fotograful si bloggerul Claudiu Petre si-a pierdut si el viata incercand sa salveze alti oameni. Cristi Dorombach, blogger si prieten cu Claudiu Petre, a povestit ca „Claudiu a încercat şi a reuşit să salveze alte persoane care erau acolo în club, dar el nu a mai reuşit. Eu nu am fost acolo, dar ştiu că prietenii noştri au văzut cum el a fost resuscitat şi salvat de către salvatori şi urcat într-o ambulanţă şi transportat spre ceva.”