Acasă ACTUALITATE Doi turisti germani au refuzat sa plateasca biletul de autobuz in Grecia...

Doi turisti germani au refuzat sa plateasca biletul de autobuz in Grecia spunand ca ei au platit destul!

28

In insulele grecesti turismul trece prin framantari grave. Multi turisti si-au anulat concediile iar altii nu stiu la ce sa se astepte. Cei care au ales totuşi să îşi petreacă vacanţa aici, au criticat situaţia din această ţară.

Un astfel de exemplu este reacţia unui cuplu de nemţi care a refuzat să plătească biletul de autobuz pentru că Germania ar fi plătit deja suficient pentru Grecia, conform gandul.info.

În insulele din regiunea Dodecanese, doar 5% dintre vacanţele rezervate au fost anulate. Principala provocare a hotelierilor o reprezintă, însă, problema numerarului.

„Au existat câteva temeri cu privire la disponibilitatea numerarului. Până acum nu am întâmpinat dificultăţi, dar au existat întârzieri. De aceste plăţi depinde asigurarea unor servicii bune. Până acum am reuşit să le rezolvăm”, a precizat reprezentanta unei asociaţii hoteliere şi patroană a unui hotel de pe insula Mikonos.


Citeste si:

Planul secret al Germaniei: Grecia iese 5 ani din UE, apoi revine in mai puternica!

Fostul negociator al Greciei dezvaluie ADEVARATUL plan al Germaniei pentru UE: Tinta nu era Grecia!


De anulări s-au plâns şi antreprenorii mai mici, care nu lucrează printr-o agenţie de turism. Pachetele turistice cumpărate prin agenţii pot fi anulate, însă acest lucru înseamnă pierderea avansului. În cazul cazărilor rezervate prin intermediul unor portaluri de specialitate, „gazdele” nu obişnuiesc să ceară avans, iar anularea se poate realiza fără nicio penalizare cu câteva zile înainte.

O reprezentantă a unei agenţii de turism care nu a dorit să fie citată a precizat pentru gândul că la hotelurile şi complexurile mari anulările au fost nesemnificative, însă micii antreprenori care lucrează cu portaluri precum Booking au avut de suferit. Mai mult, un număr semnificativ de turişti s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din Grecia şi au sunat pentru a cere detalii suplimentare. Cei mai mulţi au decis să vină totuşi în concediu aici, fără nicio teamă. Chiar şi aşa, unii dintre ei au avut o problemă cu întreaga situaţie economică şi politică în care se află Grecia.

„Am avut un cuplu de nemţi care a urcat într-un mijloc de transport în comun şi a refuzat să plătească bilet pentru că <<oricum le-am dat suficienţi bani grecilor>>”, ne-a povestit ea.

Dacă pentru turişti nu există probleme, localnicii trebuie să îşi plănuiască atent tranzacţiile din cauza limitării retragerilor de bani de la ATM-uri. În insule, localnicii cu care am stat de vorbă s-au plâns că din cauza lipsei bancnotelor de 10 şi 20 de euro, suma maximă pe care o pot retrage a scăzut zilele acestea la 50 de euro. Această problemă a apărut întâi pe continent, iar de câteva zile s-a răspândit şi pe insule.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos