Acasă ACTUALITATE Planul secret al Germaniei: Grecia iese 5 ani din UE, apoi revine...

Planul secret al Germaniei: Grecia iese 5 ani din UE, apoi revine in mai puternica!

29
Germania spre ca, in realitate, Grecia sa iasa din UE vreme de cinci ani dupa care sa revina mai puternnica, informeaza Digi24.ro.Ministrul german de Finante a ridicat sambata, la reuniunea Eurogroup, varianta iesirii Greciei din zona euro pentru o perioada de 5 ani.

O alta varianta avansata de Wolfgang Schaeuble este depunerea de catre Grecia a unei garantii de 50 de miliarde de euro.

O reuniune Eurogrup privind noul împrumut solicitat de Grecia are loc sambata, după ce autorităţile elene au trimis joi seara creditorilor săi (UE, BCE şi FMI) propunerile privind planul de reformă, care includ o creştere a TVA, reforme în sistemul de pensii şi în domeniul funcţiei publice.


Citeste si:

Fostul negociator al Greciei dezvaluie ADEVARATUL plan al Germaniei pentru UE: Tinta nu era Grecia!

Cum comenteaza Moise Guran criza din Grecia: Tsipras e un idiot!


Ce spun alti participanti la intalnire:

Jeroen Dijsselbloem, preşedintele EurogroupExistă încă numeroase critici atât la nivelul conţinutului propunerilor, din punctul de vedere al reformelor, din punctul de vedere al fiscalităţii. Există, desigur, marea problemă a încrederii, anume a măsurii în care putem avea încredere că Guvernul grec va pune în practică ceea ce promite.

Eric Wiebes, ministrul olandez de finanţe:Multe guverne, inclusiv al meu, au îndoieli serioase cu privire la angajamentele guvernului grec şi, de asemenea, cu privire la puterea de a le implementa. (…) La urma urmei, discutăm o propunere a Guvernului grec care a fost respinsă categoric în urmă cu mai puţin de o săptămână, ceea ce provoacă o preocupare serioasă.

Christine Lagarde, directorul FMICred că ne aflăm aici ca să facem paşi importanţi înainte către un acord.

Pierre Moscovici, comisarul european pentru economieNotez faptul că Guvernul grec a făcut gesturi semnificative, a făcut o cerere pentru un program de ajutor financiar. Parlamentul grec a votat ieri masiv în favoarea unei liste de reforme, ceea ce reprezintă un semn de angajament faţă de Europa. (…) Împreună, Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană am spus că programul de reformă al Greciei ar putea constitui o bază pentru un nou program prin Mecanismul European de Stabilitate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos