Acasă ACTUALITATE Dragnea si ministrul Justitiei deschid MACELUL in padurile tarii! Vanatorii din toata...

Dragnea si ministrul Justitiei deschid MACELUL in padurile tarii! Vanatorii din toata lumea isi freaca mainile pline de sange!

2018

Suprafețe imense din pădurile și munții României sunt foarte aproape să intre pe mâna mafiei cinegetice din Europa, cu girul direct al președintelui PSD Liviu Dragnea și al vice-președintelui Asociației Vânătorilor (ADVPS), în prezent Ministru al Justiției, Florin Iordache.

Sub pretextul protejării pădurilor României în fața tăierilor ilegale, zeci de mii de animale vor deveni trofee de vânătoare ale miliardarilor împătimiți de sporturi sângeroase, anunta Realitatea.net.

În noul guvern, Liviu Dragnea, actualul președinte al Camerei Deputaților și președintele social-democraților, a decis să despartă Apele și Pădurile de Ministerul Mediului, în linie cu guvernările anterioare ale PSD. Este o separare care, după cum arată anchetele DNA, a favorizat de-a lungul timpului diverse grupări de interese. „Apele și pădurile sunt două domenii de unde curg bani gârlă și ar curge și mai mulți dacă nu s-ar cere evaluări de mediu,  avize și studii de impact”, explică Florin Stoican de la Asociația Kogayon și fondator al Parcului Național Buila-Vânturarița, adăugând că separarea celor două ministere e un mare pas înapoi.

Printre beneficiarii acestei împărțiri vor fi, ca și până acum, marii jucători din industria lemnului, cum ar fi Schweighover, Egger, Kronospan, Kastamonu, dar într-un mod neașteptat și cei care susțin că vor să protejeze habitatul natural românesc, inclusiv pădurile. Iar tandemul Liviu Dragnea-Florin Iordache (actualul ministru de Justiție), cunoscuți amândoi pentru pasiunea lor pentru vânătoare, mărturisită de ministrul justiției chiar în CV-ul public și de Președintele Camerei Deputaților în presă, are toate premisele să colaboreze lucrativ cu acest gen de grupări.

Fundația Conservation Carpathia (FCC), un ONG condus de biologul german Christoph Promberger, achiziționează cu înverșunare păduri și munți în România. Fundația și-a propus să ajungă la 250.000 de hectare în 20 de ani – pentru a crea ceea ce reprezentații săi numesc un „Yellowstone al Europei”. Ce nu spun însă miliardarii filantropi din topul Forbes aflați în spatele acestui ONG interesat de protejarea naturii românești sunt interesele financiare pe termen lung pe care le au din crearea unui parc național.

Chiar pe site-ul Fundației, unde apar informații despre anul fondării (2009) și despre cei 12 filantropi din țări precum SUA, Marea Britanie, Germania, Elveția, aflăm că ONG-ul a achiziționat și drepturile de vânătoare în pădurile pe care le deține, cu scopul de a crea o economie non-distructivă în zona Munților Făgăraș în beneficiul comunităților locale.

Întrebarea este la ce fel de economie se referă FCC? Și turismul cinegetic pentru miliardarii lumii (în genul celebrei vânători de la Balc organizată anual de Ion Țiriac) și imobiliarele de lux înconjurate de păduri sălbatice ar putea intra în categoria economiei non-distructive.

Sunt câteva semne de întrebare în privința onestității demersului FCC de a proteja natura românească și de a stopa tăierile ilegale de lemn. Semne care în contextul politic actual cu Dragnea și Iordache la cele mai importante butoane ale puterii sunt de natură să îngrijoreze.

De pildă, nu este clar cum a reușit FCC să cumpere aproape pe nimic suprafețe importante de pădure (cca 17.000 de hectare de pădure în Leoata, Piatra Craiului şi Iezer Păpuşa) – cu aproape 3 euro pe hectar, în condițiile în care prețul minim este de 5.000 de euro pe hectar. Pentru a achiziționa 60.000, chiar 100.000 de hectare, obiectiv despre care Promberger a vorbit public, ar avea nevoie de circa jumătate de miliar de euro și Fundația ar deveni cel mai mare proprietar de păduri din România.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos