Acasă Cultura E mare pacat! Ce n-ai voie sa faci de Rusalii sub nicio...

E mare pacat! Ce n-ai voie sa faci de Rusalii sub nicio forma!

23

Rusaliile sunt praznuite in fiecare an la 50 de zile de la sarbatoarea Sfintelor Pasti.

Sarbatoarea de Rusalii este cunoscuta si sub denumirea de Pogorarea Sfantului Duh si reprezinta o sarbatoare extrem de importanta pentru toti crestinii. Aceasta sarbatoare marcheaza coborarea Duhului Sfant asupra ucenicilor Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

In ziua de Rusalii, crestinii obisnuiesc sa vina la biserica si sa aduca frunze de nuc sau de tei, simboluri ale limbile de foc, ca semne ale coborarii Sfantului Duh. Acestea sunt binecuvantate si impartite credinciosilor.

De Rusalii este specific „Dansul Calusarilor”, ca un remediu pentru starea sufleteasca a celor care au vazut sau se tem de Dansul ielelor. Calusarii merg la casele satenilor care au probleme de sanatate sau cred ca ielele le-au „pocit” mintile. Talismanele protectoare se poarta la brau.

Tot in ziua de Rusalii, in multe zone ale tarii, oamenii se protejeaza de paguba sau de necazuri „nefiresti” cu ajutorul talismanelor. Cel mai puternic talisman este realizat din frunze de pelin, boabe de usturoi si tamaie si se pastreaza intr-o punguta rosie, care se poarta la brau, conform RealitateaTV.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos