Acasă International Exercitii MILITARE efectuate de Romania, Bulgaria si SUA la Marea Neagra!

Exercitii MILITARE efectuate de Romania, Bulgaria si SUA la Marea Neagra!

24

Romania, Bulgaria si Statele Unite ale Americii efectueaza mai multe exercitii militare comune, miercuri, la Marea Neagra, dupa ce au fost amanate marti, din cauza vremii nefavorabile.

Distrugatorul USS Truxtun impreuna cu trei nave romanesti si o fregata bulgara participa la aceste manevre, potrivit postului bulgar BGNES, citat de site-ul Novinite.com.

Nava americana a sosit in Marea Neagra in contextul unor tensiuni tot mai puternice cu privire la peninsula ucraineana separatista Crimeea, ocupata de forte rusesti, provocand zvonuri potrivit carora acestea sunt motivul exercitiilor.

Insa, Marina Statelor Unite a precizat ca exercitiile comune, care se desfasoara in partea de vest a Marii Negre, au fost planuite cu mult inainte.

USS Truxtun (DDG-103 in terminologia NATO) este un distrugator apartinand Fortelor Navale americane, din clasa Arleigh Burke. Distrugatorul este o nava militara rapida, echipata cu sisteme de artilerie, rachete si torpile, destinata lovirii torpiloarelor si submarinelor inamice, precum si escortarii navelor care nu se pot apara.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO Uite cum se umfla Van Damme in muschi la Balea Lac!
Articolul următorEUROPARLAMENTARE: USD ar obtine 40,4% din voturi, PNL 17,6%! Vezi cum arata SONDAJUL