33.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăStirea zileiFake-news de nivel inalt! „Cum sa spui ca alcoolul sanitar nu este...

Fake-news de nivel inalt! „Cum sa spui ca alcoolul sanitar nu este bun? Streinu-Cercel, o catastrofa, o nulitate!„

in:

Stiri pe acelasi subiect

Georgeta Condur, prorector al Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, reactioneaza dur dupa ce Adrian Streinu-Cercel a declarat la Antena 3 ca alcoolul sanitar si spirtul medicinal nu sunt bune ca dezinfectant pentru coronavirus.

„Aud ca Adrian Streinu-Cercel, dupa ce a comis un act iresponsabil la sfarsitul lui februarie, indemnandu-ne sa stam linistiti, fiindca ‘prapaditul’ asta de nou coronavirus ‘este de 10 ori mai slab decat virusul gripal’, s-a reintors aseara si a lovit napraznic, contrazicand din nou intreaga comunitate medicala si autoritatile de sanatate din toata lumea.

A zis ‘somitatea’ ca spirtul medicinal nu e bun de dezinfectant pentru coronavirus: ‘Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseste la nimic. Spirtul medicinal nu e bun’.

Eu asemenea catastrofa de profesor, mare specialist in boli infectioase si epidemiologie si manager al Institutului de Boli Infectioase n-am mai vazut.

Cred ca orice rezident stie pana la momentul asta ca noul coronavirus este un virus cu invelis de natura lipoproteica si ca acest tip de virusuri pot fi rapid distruse cu alcool etilic (etanol).

Zice Organizatia Mondiala a Sanatatii pe site ca alcoolul e bun, zice European Centre for Disease Prevention and Control ca alcoolul e bun, zice Centers for Disease Control and Prevention din SUA ca alcoolul e bun, zice Ministerul Sanatatii din Romania ca alcoolul e bun, zic toate facultatile de medicina si centrele medicale din lume care au pagini cu informatii despre COVID-19 ca alcoolul e bun, zice toata comunitatea stiintifica internationala ca alcoolul e bun, numai Streinu-Cercel raspandeste informatii false si ba linisteste lumea cand nu e cazul (in februarie), ba baga oamenii in sperieti in plina situatie de urgenta, spunand ca spirtul medicinal (alcool etilic 70%) nu e bun.

Ah, dar a zis nulitatea ca ar fi, totusi, bune niste substante pe baza de alcool, dar sa fie produse speciale, biocide. Are el ceva produse speciale de vandut prin vreun offshore din Cipru?”, scrie Condur pe Facebook.

Adrian Streinu Cercel a declarat miercuri la Antena 3 ca spirtul medicinal nu este bun ca dezinfectant pentru coronavirus. De asemenea, substantele pe baza de clor sunt active pentru COVID-19, a precizat el.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseste la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substantele care sunt pe baza de alcool, dar sunt speciale, care sa fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune si substantele pe baza de clor, dar nu clorhexidina pentru ca s-a demostrat ca nu este activa pe coronavirus. Este lucru cert in documentele oficiale ale OMS. Cele din bucatarie care au clor sunt foarte bune, numai ca alea si ard. Atunci, trebuie avuta foarte mare grija pentru ca structura pielii mainii este foarte importanta pentru viata de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Ultimele stiri