Acasă Economie FMI cere NOI TAXE pentru ROMANI: Guvernul sa caute solutii, trebuie inlocuita...

FMI cere NOI TAXE pentru ROMANI: Guvernul sa caute solutii, trebuie inlocuita acciza pe carburanti!

FMI cere noi taxe pentru romani care sa compenseze veniturile pierdute de stat prin amanarea cresterii accizei la carburanti, iar o misiune a Fondului se va afla la Bucuresti in luna ianuarie pentru discutii cu autoritatile.

„Pentru a asigura atingerea tintei de deficit bugetar de 2,2% din PIB, va fi necesara adoptarea unor masuri care sa compenseze veniturile pierdute in urma amanarii cu trei luni a majorarii accizei la carburanti. Autoritatile au cerut discutarea unor astfel de masuri in luna ianuarie cu echipa FMI, fiind vizata combinarea primelor doua evaluari ale programului economic sustinut prin acordul stand-by. O misiune FMI a planificat o vizita la Bucuresti in luna ianuarie”, potrivit unei declaratii de presa transmisa luni de reprezentantul rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

FMI a salutat, de asemenea, promulgarea bugetului de stat pe 2014 de catre presedintele Traian Basescu, considerata „un pas binevenit”.

Legea bugetului pe 2014 a fost publicata joi in Monitorul Oficial. Premierul Victor Ponta a anuntat ca introducerea accizei de 7 eurocenti la carburanti va fi amanata cu trei luni, pana la 31 martie 2014.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVasile Miriuta este noul antrenor al lui CFR Cluj! Petre Grigoras, demis!
Articolul următorUn tanar la spovedanie…