25.8 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăACTUALITATEFolosesti uTorent? Mare ATENTIE, toate programele ANTIVIRUS il considera daunator si periculos!

Folosesti uTorent? Mare ATENTIE, toate programele ANTIVIRUS il considera daunator si periculos!

in:

Stiri pe acelasi subiect

uTorrent, in prezent cel mai popular client BitTorrent folosit pentru milioane de download-uri in fiecare luna, a intrat in atentia mai multor companii de securitate pentru bagajul sau de componente adware propuse spre instalare utilizatorilor neavizati, fiind etichetat ca aplicatie  ˝daunatoare˝ si blocat de programele antivirus.

In paralel, Google a trecut la blocarea mai multor pagini de pe website-ul uTorrent, avertizand utilizatorii Chrome despre riscul de a fi pacaliti in a instala programe nedorite, scriooe go4it.ro.

Principala sursa de venit pentru BitTorrent Inc, compania aflata in spatele protocolului de comunicatie BitTorrent, uTorrent genereaza majoritatea profitului prin afisarea de reclame si instalarea de componente software aditionale pe PC-urile utilizatorilor.


Citeste si:

VIDEO – Super truc: Mareste viteza la internet folosind o DOZA DE BERE!

Mare ATENTIE! Daca TASTEZI cuvintele acestea pe internet, TE TREZESTI CU MASCATII la usa!


Problema este data tocmai de aceste componente optionale care trec neobservate cu usurinta in timpul procesului de instalare, fiind descrise utilizatorilor mai putin informati drept aplicatii folositoare si chiar benefice pentru siguranta PC-ului. In schimb, acestia se aleg cu reclame suplimentare inserate in web browser si risc crescut de infectare cu alte forme de malware.

Intrat pe lista neagra a 6 produse antivirus, clientul uTorrent este etichetat cu descrierea Trojan.Win32.Generic!BT si bundle software din categoria OpenCandy cu risc crescut de securitate, fiind blocat inca de la instalare

Ultimele stiri