Acasă Romani in strainatate FOTO – Bataie de joc la adresa MILITARILOR ROMANI intorsi din Afghanistan!...

FOTO – Bataie de joc la adresa MILITARILOR ROMANI intorsi din Afghanistan! Cum i-au umilit autoritatile!

Fotografii scandaloase în care apar miliari români întorși din Afganistan au fost publicate astăzi. Militarii ardeleni s-au întors în România duminică, aproape de miezul nopţii, cu o aeronavă care i-a adus la Baza Aeriană Otopeni. De acolo, militarii ar fi trebuit să fie preluaţi de un avion Hercules şi transportaţi la Baza Aeriană Câmpia Turzii. Cum avionul urma să decoleze din Cluj abia a doua zi dimineaţa, ”Dragonii Transilvani” au fost cazați de către reprezentanții Ministerului Apărării Naționale într-o sală de sport, pe jos. În prima lor noapte acasă, militarii români au dormit pe jos, cu raniţele pe post de perne. Cu toate acestea, reprezentanţii MApN au declarat că motivul pentru care militarii au fost cazaţi astfel ţine de procedurile prin care a fost nevoie să se treacă, de la sosirea lor şi până la plecare cu un alt avion, spune dejeanul.

Vă prezentăm explicațiile MApN în acest caz:

„Activitatea de repatriere din Afganistan a personalului Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei a fost planificată în perioada 7 februarie – 3 martie, cu aeronave C-17 Globe Master III puse la dispoziţie de NATO prin programul Strategic Airlift Capability. Acest tip de aeronavă operează numai pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti.


Citeste si:

Armata Romana se MODERNIZEAZA SERIOS! Vezi cum arata noua UNIFORMA si ce dotari noi primesc soldatii!

Romania investeste MASIV in ARMATA! Contract URIAS pentru armament antitanc din Germania!


La data de 21 februarie au fost repatriaţi 152 de militari, majoritatea de la Batalionul 811 Infanterie din Dej. Aeronava C-17 Globe Master III a aterizat la Bucureşti în jurul orei 24.00. Având în vedere distanţa mare între Bucureşti şi localitatea de dislocare – Dej, Statul Major al Forţelor Terestre a solicitat sprijinul pentru transportarea militarilor cu o aeronavă a Forţelor Aeriene. Conform procedurilor, deplasarea militarilor de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” până la Baza 90 Transport Aerian a fost efectuată cu autobuze, concomitent cu descărcarea materialelor şi echipamentelor. Acestea au ajuns la aerodromul militar în jurul orei 1.00, unde au fost verificate de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră şi ai Poliţiei Militare, activitate ce a durat circa două ore. Paletizarea celor aproximativ şapte tone de materiale, pentru a fi încărcate în avionul C-130 Hercules care urma să le transporte la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, a început după ora 3.00.

Militarii au aşteptat paletizarea materialelor într-o facilitate a Bazei 90 Transport Aerian, folosită ca sală de sport, având în vedere că durata dintre zboruri a fost prea scurtă pentru cazarea lor într-un spaţiu special destinat. Primul zbor (cu 53 de militari la bord) spre Câmpia Turzii s-a desfăşurat între orele 6.15 – 7.00, iar al doilea (cu 50 de militari la bord) în intervalul orar 8.30 – 9.15. Aspectele administrative privind defluirea efectivelor în garnizoanele de dislocare au fost stabilite, de comun acord, între cele două categorii de forţe (SMFT şi SMFA).”

content-image

content-image

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMAI face angajari MASIVE! Cauta 10.000 de politisti in toata tara!
Articolul următorAnuntul SOC al lui Radu Tudor: Antena 3 SE VA OPRI!