Acasă Stirea zilei O romanca, om de stiinta de talie mondiala, L-A IMPRESIONAT pe Barak...

O romanca, om de stiinta de talie mondiala, L-A IMPRESIONAT pe Barak Obama! Presedintele SUA a INVITAT-O la Casa Alba s-o cunoasca!

Românca Viviana Grădinaru, om de ştiinţă care a revoluţionat cercetarea medicală, va fi premiata de președintele american Barack Obama la Casa Albă.
Ea se află între cei 105 câștigători din acest an ai ”Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers”, cea mai înaltă distincție acordată de conducerea SUA tinerilor specialiști în domeniul cercetării științifice și tehnologice, informează realitatea.net.

”Acești cercetători aflați la începutul carierei lor sunt deschizători de drum pentru eforturile noastre de a face față și de a înțelege provocări pornind de la schimbările climatice până la sănătate și bunăstare”, a afirmat președintele american, Barack Obama, care i-a felicitat pe laureați și i-a încurajat să fie în continuare un exemplu ”al incredibilei ingeniozități a poporului american”.

vededdesasa

Absolventă a Facultății de Fizică, Viviana Grădinaru are un doctorat la prestigioasa Universitate Stanford din SUA și este profesor asistent la California Institute for Technology. Ea a devenit celebră prin obținerea unor șoareci cu piele și organe complet transparente.

În acest fel, se deschide calea pentru o mai bună înțelegere a interacțiunilor dintre creier și corp, pentru posibilitatea unui diagnostic clinic mai precis și pentru o mai bună monitorizare a bolilor, după cum a explicat Viviana Grădinaru, citată de ziarul britanic ”The Independent” la 1 august 2014.
URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSRI-ul a publicat CEL MAI TARE MESAJ de Dragobete pentru romani!
Articolul următorSe transmite din strabuni! Ce spune TRADITIA ca NU ai voie sa faci, sub nicio forma, de Dragobete!