24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăStirea zileiConstantaGarda de Coasta a interceptat in judetul Constanta o AMBARCATIUNE cu 29...

Garda de Coasta a interceptat in judetul Constanta o AMBARCATIUNE cu 29 de migranti din Orientul Mijlociu!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Politistii de frontiera ai Garzii de Coasta au interceptat in judetul Constanta o ambarcatiune la bordul careia se aflau 29 de migranti din Orientul Mijlociu, intre care opt copii.

Potrivit unui comunicat transmis, duminica, de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera – Garda de Coasta, sambata, in jurul orei 13.40, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat o ambarcatiune suspecta in Marea Neagra, la aproximativ trei mile marine travers de zona Chituc din judetul Constanta.

In zona indicata au plecat doua ambarcatiuni din cadrul Grupului de Nave Constanta, care au interceptat nava – o ambarcatiune de mici dimensiuni, cu o lungime de noua metri, care nu avea pavilion arborat. Ambarcatiunea avea probleme tehnice la sistemul de propulsie, astfel ca o nava a Garzii de Coasta a tractat-o in zona bazinului portuar al Grupului de Nave Constanta, pentru control.

In urma verificarilor s-a stabilit ca la bordul navei se aflau 29 de persoane – 17 barbati, patru femei si opt copii. Persoanele despistate la bord au spus ca sunt cetateni afgani si intentionau sa ajunga in tari din spatiul Schengen.

Un numar de 13 persoane au avut nevoie de interventie de specialitate din partea autoritatilor medicale din Constanta, 11 fiind transportate pentru investigatii la o unitate medicala deoarece acuzau o stare febrila.

Purtatorul de cuvant al Garzii de Coasta, Marius Niculescu, a declarat ca intre cele 11 persoane duse la spital se aflau si sapte copii si trei femei. Acestia erau deshidratati si aveau o stare febrila, fiind preluati de ambulante si transportati la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta.

De asemenea, alte doua persoane care aveau plagi superficiale au fost tratate ambulatoriu de catre echipajele medicale de la Ambulanta.

In prezent, cinci din cele 11 persoane duse la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta mai sunt internate, restul fiind duse la terminalul de pasageri al Portului Constanta, acolo unde se aflau si celelalte persoane din grupul de migranti. Toti cei 29 de cetateni din Afganistan vor intra in custodia Serviciului pentru Imigrari, urmand ca in cazul in care vor solicita azil politic sa fie trimisi intr-un centru de specialitate.

Sursa: mediafax.ro

 

Ultimele stiri