Grupul italian ASTALDI va finaliza lucrarile la pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii!

Grupul italian Astaldi a preluat contractul de 155,7 milioane lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrarilor la pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii, potrivit mediafax.ro.

„Obiectivul general al proiectului este acela de a continua programul de optimizare cu posibilitatea realizarii unui pasaj rutier suprateran prin care sa se realizeze o legatura rutiera mai rapida intre Soseaua Mihai Bravu si Splaiul Unirii. Scopul proiectului il reprezinta descongestionarea traficului din zona intersectiei Soseaua Mihai Bravu – Splaiul Unirii – Calea Vacaresti”, se arata in anuntul de atribuire al institutiei.

Contractul a fost atribuit la finele lunii august, prin licitatie restransa accelerata, asocierii Astaldi SpaAstalrom SA, ambele parte a grupului italian de constructii.

Primaria a primit trei oferte pentru acest proiect, estimat initial la 126,9 milioane lei, fara TVA.

Termenul pentru finalizarea lucrarilor este de 15 luni de la data atribuirii contractului.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la sfarsitul lunii iulie ca in perioada august-septembrie incep sau reincep lucrarile la pasajul suprateran Mihai Bravu, pasajele subterane Piata Presei Libere si Piata Sudului, iar pana la sfarsitul anului, si la pasajul denivelat suprateran Grigorescu-Splai Dudescu.

Contractul pentru executarea pasajului suprateran Mihai BravuSplaiul Unirii a fost reziliat in decembrie. Primarul general Sorin Oprescu a precizat atunci ca a incheiat contractul cu Romstrade, societatea care trebuia sa construiasca pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii, proiectul pasajului fiind in faza de expertiza.

Romstrade apartine omului de afaceri Nelu Iordache, trimis in judecata la sfarsitul lunii aprilie intr-un dosar privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada NadlacArad si afla in prezent in detentie.

Lucrarile la pasajul suprateran au inceput in ianuarie 2011, contractul atribuit Romstrade la finele anului anterior avand o valoare de 96,8 milioane lei, fara TVA.