10.4 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATEGuvernul lui Dragnea vrea sa elibereze pe strazi pedofilii, violatorii, talharii si...

Guvernul lui Dragnea vrea sa elibereze pe strazi pedofilii, violatorii, talharii si criminalii de peste 60 de ani!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dragnea si PSD-ul nu numai ca si-au propus sa scape propria piele de Justitie, dar facand asta aduc in libertate o multime de infractori periculosi. Textul Ordonantei de Urgenta privind gratierea publicat miercuri de catre Ministerul Justitiei stipuleaza ca pot scapa de jumatate de pedeapsa mai multe categorii de condamnati, fara a stipula restrictii.

Articolul 2, alineatul 1 arata ca gratierea unei jumatati de pedeapsa se aplica „persoanelor care au implinit varsta de 60 ani, femeilor insarcinate (gravide) sau persoanelor care au intretinere minori cu varsta de pana la 5 ani” si care nu sunt recidiviste. Pentru acest alineat nu sunt enumerate si alte exceptii. Cu alte cuvinte, condamnatii pentru viol, pedofilie, crima, talharie sau alte infractiuni violente pot beneficia de o reducere de jumatate din pedeapsa daca au peste 60 de ani sau in intretinere minori sub 5 ani, scrie Hotnews.ro.

Potrivit textului de OUG pentru gratiere publicat miercuri de Ministerul Justitie arata ca vor fi scutiti de pedeapsa cei condamnati sub 5 ani (articolul 1), cu exceptia mai multor infractiuni (detaliate la Articolul 3, alineatul 4). Aici sunt incluse ca exceptie de la gratiere numeroase infractiuni violente, precum violul, pedofilia, crima sau talharia.

Cu toate acestea, Articolul 2 stipuleaza gratierea partiala, adica a unei jumatati de pedeapsa ce se aplica: „cu 1/2 pedepsele cu inchisoare aplicate persoanelor care au implinit varsta de 60 ani, femeilor insarcinate (gravide) sau persoanelor care au intretinere minori cu varsta de pana la 5 ani;”

Pentru Articolul 2 nu exista vreo lista de infractiuni pentru care nu se va aplica gratierea partiala. Cu alte cuvinte, condamnatii pentru viol, pedofilie, crima, talharie sau alte infractiuni violente pot beneficia de o reducere de jumatate din pedeapsa daca au peste 60 de ani sau in intretinere minori sub 5 ani.

Ultimele stiri